Care e marele castig dupa derbiul Dinamo - Steaua - Interviu

Luni, 07 Martie 2016, ora 16:00
3330 citiri
Care e marele castig dupa derbiul Dinamo - Steaua - Interviu
Foto: steauafc.com

Derbiul dintre Dinamo si Steaua, din prima etapa a play-off-ului a avut de toate: goluri frumoase, greseli de arbitraj si multi nervi pe teren si in tribune.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul antrenor al Stelei, Mihai Stoichita, a analizat prestatia celor doua echipe, considerand ca marele castig este dinamovistul Eric Bicfalvi.

De asemenea, Stoichita i-a laudat pe stelistii Nicusor Stanciu si Alex Chipciu si l-a aparat pe Laurentiu Reghecampf.

Iata interviul acordat Ziare.com de Mihai Stoichita:

Cum vi s-a parut derbiul? Este echitabil rezultatul de egalitate?

In primul rand, din punct de vedere calitativ, a fost peste tot ce am vazut in acest an in Liga 1. A fost un meci care a avut de toate. Rezultatul este echitabil pentru ca ambele echipe au avut momentele lor de dominare.

Portarii au fost numarul unu in acest meci, insa placerea mea a fost sa-l vad pe Stanciu intr-o forma foarte buna si pe Chipciu intr-o revenire, chiar daca a avut si nesansa la acel sut in bara. Castigul este Bicfalvi, un jucator care si-a demonstrat valoarea si sper ca Puiu Iordanescu sa aiba ochi si pentru el si sa-i acorde o sansa.

Poate fi Bicfalvi omul decisiv pentru Dinamo in cursa pentru titlu?

Eric incepe deja sa fie decisiv, a reaprins sperantele lui Dinamo in lupta pentru titlu. Este un jucator extraordinar, cu multe calitati. Este un bun pasator, este puternic, are un sut foarte bun si un caracter pe masura.

Marica s-a dovedit a fi o pierdere pentru Steaua?

Imi pare sincer rau pentru Ciprian, sper sa nu fie ceva grav, desi, la modul in care l-am vazut ca a iesit pe teren, ma tem ca nu va fi o accidentare usoara. Este un jucator valoros, in care am mare incredere.

Steaua a facut un pas in spate dupa iesirea lui Marica. A fost aceasta solutia potrivita?

Reghecampf a luat o decizie pe moment, el stie ce s-a intamplat la antrenamente in ultima saptamana. Unii pot spune acum, dupa meci, ca era mai bine daca intra Tade, insa eu cred ca Reghecampf a gandit bine. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca Tade s-a pregatit prin parcuri toata iarna.

Va place Tade ca jucator?

Mie imi place Tade, sper sa se adapteze si sa-si revina la forma pe care a aratat-o la CFR Cluj. Ii este si putin dificil deoarece acolo juca toata echipa pentru el, in timp ce la Steaua trebuie sa joci tu pentru echipa. Dar este un jucator puternic, despre care, desi nu-l cunosc, pot afirma ca are un caracter extraordinar. El se zbate mult, nu iese din joc, e mereu prezent.

Chipciu este intr-o usoara revenire. Va reusi sa redevina jucatorul pe care il stiam acum cativa ani?

Chipciu a jucat bine, a avut si acea ocazie, dar si putina nesansa. El are un caracter extraordinar, arata ca isi doreste foarte mult. Nu putem sa-i negam valoarea! Sper ca tot ce se intampla cu suporterii sa nu-l afecteze, desi, trebuie sa recunoastem, pentru el a fost un soc ca a fost contestat de suporteri, in vremea in care ei veneau la stadion.

L-am vazut dupa meci pe dinamovistul Andrei Marc spunand ca nu-i pare rau de accidentarea lui Marica. Este si o problema de educatie la acesti tineri?

Nu cred ca Andrei Marc castiga simpatia suporterilor dinamovisti prin aceasta afirmatie. Este un teribilism din partea lui si ar trebui sa se uite in trecut si sa-si dea seama cum trebuie sa se poarte. El ar trebui sa aiba un comportament civilizat fata de jucatori, indiferent de la ce echipa provin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Steaua Dinamo, #Mihai Stoichita Dinamo Steaua , #stiri Steaua