Ce fotbalist are Steaua!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 03 August 2016, ora 23:56
10618 citiri
Ce fotbalist are Steaua!

Pentru prima data dupa multi ani, Steaua, dar si Romania, se pot mandri cu un fotbalist in adevaratul sens al cuvantului.

Nicusor Stanciu a calificat-o de unul singur pe Steaua in play-off-ul Champions League, indiferent de ce ar spune unii sau altii, si a demonstrat inca o data ca este singurul fotbalist al noii generatii de jucatori romani.

Ajuns la 23 de ani, Stanciu are un an, daca nu si mai bine, de cand evolueaza la un nivel atat de ridicat incat este cu cel putin o clasa peste toti ceilalti baieti care dau cu piciorul in minge in Liga 1.

E drept ca i-a trebuit destul de mult sa "explodeze", asa cum se spune, insa atunci cand a facut-o a aratat ca poate fi un nume mare al acestui sport.

Fara a incerca sa-l ridic in slavi, daca il urmaresti pe Stanciu jucand nu poti sa nu realizezi ca are cam tot ce ii trebuie. Are dribling, are pasa, are un sut fenomenal si are simtul portii. Nu face prea bine faza defensiva, un defect ce poate fi corectat, si pare ca inca nu are fizicul potrivit pentru un campionat puternic, insa vorbim din nou despre o slabiciune ce poate fi depasita destul de usor.

Marea lui problema pare a fi la nivel psihic pentru ca pana acum a dat dovada de o timiditate greu de explicat atunci cand a avut langa el un coechipier cu o personalitate mai puternica. Si aici ma refer la Sanmartean, alaturi de care a evoluat atat la Vaslui, cat si in prima parte a aventurii de la Steaua.

"Despartit" de Lucian, Stanciu s-a descatusat si a devenit un fotbalist pe masura potentialului pe care nu putini i l-au ghicit.

Avand un an de zile in care a tras dupa el atat Steaua, cat si nationala, acolo unde a avut de indurat si tactica usor depasita a lui Iordanescu, Nicusor nu mai poate fi considerat o intamplare sau un foc de paie.

Pasul firesc pentru dezvoltarea lui este transferul in strainatate, insa aici apar alte doua probleme.

Fiind la prima experienta peste hotare, el ar avea nevoie de o echipa suficient de buna pentru a-i permite sa creasca in continuare un an sau doi, si in acelasi timp sa se adapteze la nivelul fotbalului occidental, dar suficient de slaba pentru a putea juca fara presiune.

In al doilea rand, este vorba despre suma de transfer. Poate pentru prima data, sunt de acord cu Gigi Becali si spun si eu ca Stanciu nu ar trebui lasat sa plece pentru mai putin de 10 milioane de euro. Insa asemenea sume sunt oferite pentru jucatori din Romania, de regula, de echipe din campionate ceva mai exotice, care numai loc propice pentru a creste in valoare nu sunt.

Depinde de el de-acum sa analizeze si sa decida ce anume vrea de la fotbal. Pana acum a pierdut, zic eu, macar trei ani la Vaslui si Steaua si n-ar fi exclus ca, in cazul unor alegeri neinspirate, sa avem un nou caz Sanmartean, un fotbalist cu un talent imens care se iroseste in cea mai buna perioada a carierei si care intelege foarte tarziu cine este si ce poate face pe teren.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Nicusor Stanciu Steaua, #Stanciu Steaua transfer, #Steaua Stanciu Champions League , #stiri Steaua