Ce valoreaza, de fapt, 57 de milioane de euro: Explicatiile unui avocat in cazul marcii Steaua

Marti, 23 Februarie 2016, ora 09:00
4529 citiri
Ce valoreaza, de fapt, 57 de milioane de euro: Explicatiile unui avocat in cazul marcii Steaua
Foto: Hepta.ro (sigla noua a Stelei)

Anuntul facut luni de Ministerul Apararii Nationale, conform caruia marca Steaua a fost evaluata la peste 57 de milioane de euro, a venit ca un soc pentru fotbalul romanesc.

Compania desemnata de Armata a evaluat marca Steaua la 57.306.150 de euro, suma mai mare chiar si decat cea la care este listata la bursa Atletico Madrid, fosta finalista de Liga Campionilor in istoria recenta, care are un lot mult mai valoros si evolueaza intr-o competitie mult mai puternica.

Mai mult, in evaluarea facuta in cazul marcii Steaua nu s-au luat in seama palmaresul si baza de pregatire din Ghencea, potrivit avocatului specializat in drept sportiv Catalin Ciubota.

"Sunt curios sa vad ce criterii au fost luate in calcul pentru ca este o premiera in sportul romanesc. Aceasta evaluare se refera doar la marca Steaua, nu la intreg patrimoniul. Palmaresul, stadionul si celelalte intra intr-o alta discutie", a explicat Catalin Ciubota la Digi Sport Special.

Ilie Nastase, socat de anuntul Armatei: La puscarie cu ei! Le dau bani sa faca cimitir - Interviu

Catalin Ciubota a explicat apoi si care sunt pasii ce vor urma in acest caz, mentionand ca cei interesati sa preia marca Steaua vor trebui sa plateasca o taxa anuala.

"Evaluarea marcii o da folosinta ei. Acum se va stabili o taxa de licenta. Aceasta taxa va fi practic pretul la care aceasta marca va putea fi folosita de cineva. Marca se transmite printr-un contract de licenta, aceasta este terminologia juridica. Taxa de licenta nu va avea in mod cert valoarea de 57 de milioane de euro", a mentionat Ciubota.

Anunt oficial al Armatei: Suma colosala la care a fost evaluat brandul Steaua

Ministerul Apararii Nationalei a anuntat, luni, ca a terminat evaluarea marcii Steaua la suma de 57.306.150 de euro.

Marca Steaua a revenit la Armata din noiembrie 2014, dupa o decizie definitiva a Curtii Supreme.

Imediat dupa ce marca a revenit la Armata, mai multe firme s-au aratat interesate sa o cumpere. Cea mai buna oferta a fost de 200 de mii de euro, din partea unei case de avocatura.

C.S.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Armata evaluare marca Steaua, #evaluare marca Steaua Armata , #stiri Steaua