Cei mai buni juniori fug de la Steaua

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 08:42
1884 citiri
Cei mai buni juniori fug de la Steaua

Proiectul Academiei de fotbal a celor de la Steaua a murit la fel de repede cum s-a nascut iar acum mai toti jucatorii de perspectiva incearca sa scape din lotul "ros-albastrilor".

Ultimul fotbalist de pe aceasta lista, a celor care nu stiu ce sa mai faca pentru a pleca, este Andrei Radu, capitanul nationalei Under 16 a Romaniei.

Potrivit Prosport, Radu a parasit deja Steaua si se antreneaza chiar cu marea rivala, Dinamo, echipa cu care nu a semnat inca un contract.

"La inceperea noului sezon am vrut sa revenim la pregatire, dar nu aveam unde. Antrenorii spuneau ca nu mai pot folosi terenurile din Ghencea si ca nu au nici o solutie pentru noi. Nimeni nu putea sa ne dea un sfat si am luat-o pe cont propriu", a explicat Marian Radu, tatal lui Andrei.

Fotbalistul in varsta de 15 ani a vrut sa se transfere la Liceul "Mircea Eliade", cu care Steaua are un parteneriat, insa s-a lovit de refuzul sefilor.

"Prima oara am vrut sa plecam la Mircea Eliade, sa ne pregatim acolo. Mihai Stoica, manager pe atunci, ne-a semnat actele de transfer pentru ca stia ce va urma, dar Argaseala nu a vrut sa stampileze. Spunea ca situatia se va indrepta si ca nu avem de ce sa plecam. A trebuit sa ne judecam cu ei luni intregi. Intr-un final, am castigat. Dupa mai multe amanari la AMF, FRF-ul a dat decizie executorie ca baiatul e liber, pe 28 octombrie", a mai marturisit parintele lui Andrei.

Astfel, pentru ca nu au unde sa isi antreneze juniorii, stelistii isi pierd cele mai mari talente, spre bucuria rivalilor. Pe langa Dinamo, de Andrei Radu se mai intereseaza Viitorul Constanta, dar si Genoa si AS Roma, din Italia.

Steaua este totusi aproape de revenirea in complexul Ghencea, astfel ca problema pregatirii copiilor va fi rezolvata. Ramane de vazut cine va mai veni insa la antrenamente pentru ca, in ultima jumatate de an, mai toti fotbalistii cu potential au plecat.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#juniori pleaca steaua, #andrei radu steaua, #juniori Steaua , #stiri Steaua