Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Concluziile Corpului de Control al Armatei dupa inspectia de la CSA Steaua: S-a descoperit o singura neregula

Marti, 21 Februarie 2017, ora 18:00
8367 citiri
Concluziile Corpului de Control al Armatei dupa inspectia de la CSA Steaua: S-a descoperit o singura neregula
Foto: CSA Steaua

Corpul de Control al Ministerului Apararii Nationale a facut public raportul intocmit dupa inspectia de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

La cateva saptamani dupa ce ministrul Apararii a trimis Corpul de Control la CSA Steaua, ca urmare a unor declaratii facute de juristul Florin Talpan, s-a ajuns la concluzia ca s-au respectat procedurile legale.

Astfel, in opinia Corpului de Control, a fost fireasca infiintarea unei noi echipe care va evolua in liga a patra sau a cincea.

De asemenea, actiunile celor de la CSA Steaua privind recuperarea marcii si a numelui "Steaua" au fost considerate legale.

Singura problema descoperita de Corpul de Control a fost faptul ca juristul Florin Talpan si-a atacat superiorii in interventiile din presa desi nu avea acordul sa faca declaratii.

Totodata, Corpul de Control mentioneaza ca activitatea lui Talpan nu a fost obstructionata din interior, asa cum juristul a sustinut.

Redam integral comunicatul de presa al celor de la CSA Steaua:

Raportul Corpului de Control si Inspectie dupa verificarea modului de gestionare a marcii STEAUA BUCURESTI

Corpul de Control si Inspectie a finalizat verificarile dispuse de ministrul apararii nationale cu privire la modul in care a fost gestionata situatia generata de revenirea in patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a marcii << Steaua Bucuresti >>

Referitor la masurile administrative subsumate obligatiei de punere in aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corpul de control a constatat faptul ca la nivelul CSA "Steaua Bucuresti" masurile luate (atat cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cat si cele privind valorificarea marcii) au fost in concordanta cu obligatiile legale ce revin oricarui administrator de bunuri publice patrimoniale.

In privinta valorificarii marcii revenite in patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea si incasarea unor taxe de licenta, Corpul de Control a retinut motivarea obiectiva a conducerii CSA, conform careia timpul necesar desfasurarii procedurilor de implementare a acestei solutii ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protectie a marcii permis de lege. Ca atare, in vederea pastrarii marcii "Steaua Bucuresti" in patrimoniul CSA, a fost retinuta ca legala si obiectiv justificata solutia alternativa de valorificare a acesteia prin inscrierea unei echipe de fotbal in liga a IV-a, care sa promoveze, prin merit sportiv, in ligile superioare, astfel incat promovarea in Liga I sa coincida cu finalizarea lucrarilor de modernizare a stadionului Ghencea.

S-a constatat, de asemenea, ca, atat in demersurile de ordin juridic intreprinse pana la acest moment in vederea valorificarii marcii, cat si cu privire la pasii de urmat in viitoarele termene ale proceselor in care este parte, Clubul a beneficiat si beneficiaza de consilierea de specialitate a Directiei pentru relatia cu Parlamentul si asistenta juridica, nefiind identificate situatii de obstructionare a activitatii juristului CSA in indeplinirea atributiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuala.

In ceea ce priveste declaratiile in mass media ale consilierului juridic al clubului, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan, raportul retine faptul ca acesta nu a fost mandatat sa exprime pozitiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN.

Ministrul apararii nationale a dispus conducerii CSA "Steaua Bucuresti" masuri urgente de reorganizare a activitatii structurii de informare si relatii publice a CSA, in vederea asigurarii unui proces de comunicare coerenta, unitara si eficienta pentru toate domeniile de activitate ale clubului. In acest sens, clubul va completa, in perioada urmatoare, prin concurs, schema de personal a structurii de comunicare si va desemna un purtator de cuvant care sa asigure, intr-un mod unitar si coordonat, relatia cu reprezentantii mass-media.

Printre propunerile inaintate conducerii MApN, cu privire la problematica verificarilor, sunt incluse adoptarea unor masuri ferme in vederea asigurarii unui climat optim de organizare si desfasurare a activitatilor in cadrul clubului si o evaluare periodica a stadiului de indeplinire a masurilor intreprinse privind gestionarea situatiei generate de revenirea in patrimoniul CSA a marcii 'Steaua Bucuresti'

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Raport Armata Steaua, #concluzii Raport CSA Steaua , #stiri Steaua
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
armata s-a verificat singura si a trecut cu brio !