Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Date necunoscute de la "necunoscutele" din Liga Campionilor: Printre ele Steaua

Vineri, 01 August 2014, ora 20:42
2735 citiri
Date necunoscute de la "necunoscutele" din Liga Campionilor: Printre ele Steaua
Foto: wikipedia.org

Fotbalul ofera oportunitati de a cunoaste chiar si detalii care se cred ascunse despre orice echipa.

Cei de la Fox Sport, editia in limba spaniola, au oferit cateva date "necunoscute" despre echipele care participa in turul trei al preliminariilor Ligii Campionilor, formatii considerate mai putin cunoscute in lumea fotbalului si care dau farmecul acestei competitii in fazele inferioare

Printre echipele trecute in revista se afla si Steaua, despre care se spune ca este prima echipa din Estul Europei care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, dupa ce a invins Barcelona, performanta romanilor facand la acea vreme inconjurul lumii.

Iata insa si alte curiozitati mai putin stiute sau chiar nestiute despre cateva dintre ele:

Sheriff Tiraspol este unicul club care participa in competitie desi apatine unui stat nerecunoscut. Sediul clubului este in Tiraspol, capitala autoproclamatului stat numit Transnistria. Moldova nu recunoaste autonomia sa.

Malmo FF din Suedia este unica echipa din tarile nordice care a ajuns in finala Cupei Campionilor, in 1979, unde a pierdut cu englezii de la Nottingham Forest.

Qarabag este o echipa care joaca de 11 ani in Liga Campionilor ca formatie "vizitatoare", deoarece orasul de origine, Agdam din Azerbaidjan, nu mai exista. Echipa a parasit orasul in 1993, in timpul razboiului din Nagorno-Karanbah, in care s-au infruntat azerii si armenii, care se luptau pentru asa-zisa regiune. Din aprilie 2009 a adoptat orasul Quzanli ca si "casa".

Helsingin Jalkapalloklubi, cunoscuta ca HJK, are cele mai multe titluri in Finlanda, 26, si este singura echipa din tara sa care a ajuns in fazele grupelor Ligii Campionilor.

NK Maribor este una dintre echipele care a apartinut de trei state in cei 54 de ani de existenta, Republica Federativa Socialista Iugoslavia, Republica Federala Iugoslavia si Slovenia.

Sparta Praga are cel mai insemnat centru de juniori din Cehia. Aici s-au format, printre altii, jucatori ca Pavel Nedved, Petr Cech, Tomas Rosicky, Karel Poborsky si altii

Numele echipei elvetiene Grashoppers Zurich, este unul dintre cele mai ciudate din lume si se traduce " Lacustele"

Partizan Belgrad, vicecampioana Europei in 1966, este una dintre numeroasele grupari balcanice care au fost create de Armata, in acest caz cea iugoslava. A fost printre primele cluburi care au iesit de sub tutela militara in urma cu 25 de ani.

Maccabi Tel Aviv este cel mai mare club din tara sa. A primit numele in 1922 dupa Maccabeos, un vechi sef militar care a luptat pentru libertatea evreilor in urma cu 2000 de ani. Maccabi inseamna "cine este ca tine intre zei".

Dinamo Zagreb este denumirea scurta a clubului croat, dar numele intreg este Gradanski Nogometni Klub Dinamo Zagreb. Problema spinoasa a fost ca Gradanski insemna "civil" si era contrar denumirii cu radacini militare, Dinamo.

Slovan Bratislava, din Slovacia, a castigat Cupa Cupelor in 1969, cand facea parte din fosta Cehoslovacie.

Salzburg, din Austria, face parte din imperiul construit de magnatul Dietrich Mateschitz, actionar cu 49% la Red Bull, compania de bauturi energizante. Celelalte echipe din imperiu sunt New York Red Bull, RB Brasil, RB Ghana si RB Leipzig.

Zenit Sankt Petersburg apartine de compania rusa Gazprom, cel mai mare producator de gaze din lume. Din 2005 a cheltuit 312 milioane de euro pe transferuri, reusind sa cucereasca campionatul si cupa in Rusia, dar si Cupa UEFA si Supercupa Europei in 2008

Patronul celor de la Lille este un producator francez de cinema, Michel Seydoux.

Panathinaikos, a doua mare echipa din Grecia, a jucat finala Cupei Intercontinentale in 1971, fara sa castige niciodata Cupa Campionilor, luand locul olandezilor de la Ajax, care au refuzat sa se prezinte la meci. In aceea ocazie, elenii au pierdut in fata celor de la Nacional Montevideo din Urguay.

Feyenoord Rotterdam a trebuit sa-si schimbe numele in 1974, deoarece fanii straini nu puteau pronunta numele echipei Feijenoord.

Besiktas Istanbul este o entitate polisportiva care are ca emblema insemne ale Imperiului Otoman din Primul Razboi Balcanic din 1911-1912.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#echipe Liga Campionilor, #preliminarii Liga Campionilor , #stiri Steaua