De ce s-a sinucis Lucian Balan - ce le-a spus apropiatilor inainte sa moara

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 07:03
14110 citiri
De ce s-a sinucis Lucian Balan - ce le-a spus apropiatilor inainte sa moara
Foto: steauafc.com

Fostii colegi ai lui Lucian Balan vorbesc despre motivele care l-au determinat pe fostul mijlocas al Stelei sa se sinucida in cursul zilei de joi.

Principala problema a fost de ordin financiar, intrucat Balan nu avea un loc de munca. Mai mult, el a pierdut si ultimul sprijin de acest gen, dupa ce mama sa a murit in urma cu cateva saptamani.

Astfel, Ilie Barbulescu spune ca a discutat recent cu Balan, iar acesta i-a transmis si ceea ce pare a fi un mesaj de adio.

"Am vorbit cu el acum 10 zile. Era foarte afectat de disparitia mamei sale. L-am intrebat, printre altele, ce mai face. Mi-a spus ca e racit, ca sta in acasa. Era deprimat... Mi-a zis asa: 'Va doresc sa aveti si voi sanatate si sa aveti grija de voi'.

Eu vorbeam cu el saptamanal, il intrebam ce mai face. Se vaita intotdeauna, imi spunea sa vad ce mai facem cu renta viagera. Intrase in vizorul celor de la minister, sa-l propuna pentru Academie. Nu-mi lasase impresia ca avea probleme psihice. Vorbea coerent, n-avea niciun fel de retinere, ca sa ajunga unde a ajuns aici, sa ia medicamente si sa se sinucida. O fi vrut sa ne spuna cate ceva prin acest mesaj...", a spus Ilie Barbulescu la Digi Sport.

Dupa moartea mamei sale, Lucian Balan si-a pus toate sperantele in renta viagera pe care ar fi trebuit sa o primeasca din partea statului.

Numai ca si in acest caz a aparut o problema. Legislatia in vigoare este extrem de complicata, iar fotbalistii echipei Steaua '86 pot primi rente viagere doar de la Academia Romana. Si, conform spuselor lui Helmuth Duckadam, trebuia ca un fost fotbalist, dintre cei care primesc deja renta, sa moara, pentru ca Balan sa beneficieze si el.

"Cea mai mare problema a fost ca n-a fost sprijinit financiar. Imi spunea ca daca rezolva cu renta, plus pensia mamei sale, sta linistit si traieste decent. Din pacate, la Academia Romana lucrurile sunt facute in asa fel incat cineva trebuia sa moara, iar tu sa primesti ulterior renta lui", a mentionat Duckadam.

Tragedie in fotbalul romanesc: O legenda a Stelei s-a sinucis!

Fostul stelist Lucian Balan s-a sinucis, joi, la varsta de 56 de ani, dupa ce a inghitit un cocktail de pastile.

Lucian Balan a evoluat pentru Steaua in perioada 1985 - 1989, participand la castigarea singurelor doua trofee europene din istoria fotbalului romanesc.

A plecat apoi peste hotare, jucand la Antwerp si Murcia, incheindu-si cariera tot in Ghencea, la inceputul anilor '90.

Ulterior, s-a confruntat cu mari probleme financiare, multe fiind cauzate de viciile sale extrasportive. Ultimul angajament al sau a fost la centrul de juniori de la FCM Baia Mare, acolo de unde a fost dat afara anul trecut.

C.S.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sinucidere Lucian Balan , #stiri Steaua