Dezvaluiri incredibile despre "blatul" Stelei de la Paris: Mi-a spus ca vom castiga cu 5-0

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 07 Octombrie 2014, ora 22:52
16526 citiri
Dezvaluiri incredibile despre "blatul" Stelei de la Paris: Mi-a spus ca vom castiga cu 5-0
Foto: Gazeta Sporturilor

Meciul dintre Steaua si Paris Saint Germain, disputat in capitala Frantei in preliminariile Ligii Campionilor, sezonul 1997/1998, provoaca si acum discutii aprinse, nu putini fiind cei care ii acuza pe "ros-albastri" ca s-au dat la o parte.

Steaua a mers la Paris avand un avantaj de trei goluri dupa meciul tur, insa a pierdut cu 5-0, ratand calificarea.

Fostul presedinte al parizienilor din acea perioada, Michel Denisot, a facut recent o dezvaluire incredibila despre acea partida.

Dupa cum singur marturiseste, a apelat la ajutorul divin pentru a trece de Steaua. Concret, el a platit un marabout (lider religios musulman), iar acesta i-a ajutat pe francezi sa treaca de campioana Romaniei.

"S-a intamplat inaintea celebrului meci retur cu Steaua Bucuresti, din preliminariile Ligii Campionilor. Noi pierdusem la masa verde pentru ca folosisem un jucator, pe Laurent Fournier, care era in realitate suspendat, dar pierdusem faxul de la UEFA in care ne anuntau. Am ajuns atunci de rasul intregii Frante. Claude Le Roy, director sportiv si un foarte bun cunoscator al Africii, m-a luat deoparte si mi-a vorbit foarte serios despre un marabout pe nume Sidi.

Eu m-am intrebat mai intai daca asa ceva e legal. Apoi i-am trimis echivalentul a 500 de euro faimosului Sidi. Apoi, la telefon, cu doar cateva zile inaintea meciului, el m-a anuntat scorul final, 5-0, si ca Florian Maurice va marca in minutul 40.

Si chiar am castigat cu scorul de 5-0, cu un gol marcat de Maurice in minutul 41. Multumesc Sidi! Ii mai telefonez din cand in cand. Chiar si alti conducatori de club sau antrenori mi-au cerut datele lui de contat. Leonardo e un exemplu, pe cand era la Milan...", a povestit Denisot in editia tiparita a cotidianului L'Equipe.

In vara anului 1997, Steaua juca pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor cu Paris Saint Germain.

La Bucuresti, dupa un meci spectaculos, romanii s-au impus cu scorul de 3-2, insa imediat a venit o veste excelenta de la UEFA, care le-a acordat victoria cu 3-0 pentru ca parizienii au folosit un fotbalist care nu avea drept de joc.

Cand returul de la Paris parea o simpla formalitate, baietii lui Stoichita o comit si pierd cu 0-5, ratand calificarea.

Imediat dupa partida, dar si in anii care au urmat, s-a speculat pe tema unui posibil aranjament, mai ales dupa ce s-a descoperit ca unii sefi ai echipei au ajuns inaintea delegatiei oficiale in Franta.

Toti cei implicati au negat cu vehementa aceasta speculatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Steaua PSG 1997, #Steaua PSG blat, #Steaua PSG Liga Campionilor , #stiri Steaua