Exclusiv: Armata plateste o suma uriasa in procesul cu Steaua: Nu cedam, mergem pana la capat!

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 07:01
17383 citiri
Exclusiv: Armata plateste o suma uriasa in procesul cu Steaua: Nu cedam, mergem pana la capat!
Foto: Hepta.ro

Reprezentantii Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua au avut parte de o surpriza neplacuta in procesul in care solicita despagubiri de aproximativ 37 de milioane de euro echipei de fotbal FC Steaua, pentru folosirea ilegala a marcii.

Tribunalul Bucuresti a stabilit ca CSA Steaua trebuie sa plateasca aproximativ 370 de mii de euro (1.660.788,95 RON) taxa de timbru pentru ca actiunea din instanta sa continue.

Aceasta decizie a Tribunalului Bucuresti i-a luat prin surprindere pe reprezentantii CSA Steaua. Ei au hotarat totusi sa achite suma, chiar daca este foarte mare.

Locotenent-colonelul Florin Talpan, juristul CSA, spune ca este nefiresc ca Armata sa plateasca taxa de timbru, avand in vedere ca reprezinta o institutie publica, iar eventualele despagubiri ar ajunge tot la bugetul de stat.

"Hotararea instantei este neintemeiata. Eu personal am prezentat in fata instantei ca CSA Steaua e scutit de plata taxei de timbru in conformitate cu articolul 30 din OUG 80/2013. Potrivit acestui text de lege, actiunile formulate de institutiile publice care au ca obiect venituri publice sunt scutite de plata taxei de timbru. Sumele incasate de CSA Steaua ca pretentii civile sunt varsate la bugetul de stat", a declarat Florin Talpan pentru Ziare.com.

Din informatiile Ziare.com, Tribunalul Bucuresti a stabilit achitarea unei taxe de timbru intrucat, conform statutului, pe langa banii de la buget are alte surse de finantare, precum sponsorizari, publicitate, transferuri sau cazarea in bazele sportive.

CSA Steaua nu a platit inca taxa de timbru intrucat asteapta motivarea deciziei luate de Tribunalul Bucuresti. Chiar daca suma este considerabila, Talpan spune ca CSA Steaua nu-si va retrage actiunea din instanta si va plati banii.

"Fiti convinsi ca voi apara institutia in continuare, asa cum am facut-o pana acum. Nu cedam, procesul va merge mai departe si nu vom da inapoi! Acest prejudiciu trebuie recuperat intrucat a fost stabilit de evaluatorul autorizat si reprezinta utilizarea ilegala si frauduloasa", a explicat Talpan.

Intrebat de unde va lua CSA Steaua aceasta suma pentru plata taxei de timbru, Talpan a mentionat ca nu poate raspunde.

"In momentul in care ne va veni comunicarea, vom dispune masurile legale care se impun. Mai multe nu pot spune", a conchis Talpan.

Armata solicita astfel despagubiri in valoare de 36.826.310 de euro din partea clubului lui Gigi Becali, dupa ce echipa de fotbal a folosit marca "Steaua" desi nu avea dreptul, asa cum Ziare.com a anuntat in exclusivitate inca din 20 septembrie.

Stadiul celorlalte procese dintre FC Steaua si CSA Steaua

1. Marca Steaua - Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv si irevocabil ca echipa de fotbal a lui Becali a folosit ilegal timp de 10 ani marca Steaua.

2. Folosirea numelui Steaua de catre echipa de fotbal - Tribunalul Bucuresti a decis ca echipa lui Becali poate pastra denumirea "FC Steaua Bucuresti" inscrisa la Registrul Comertului. CSA a facut apel la Curtea de Apel, iar urmatorul termen va avea loc pe 23 noiembrie.

3. Florin Talpan vs. Gigi Becali - Juristul CSA Steaua l-a dat in judecata pe Becali in urma jignirilor repetate a caror tinta a fost in ultimii doi ani si ii solicita despagubiri in valoare de 1 milion de euro. Procesul este la Tribunalul Bucuresti, iar urmatorul termen va avea loc pe 9 decembrie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#proces steaua armata, #despagubiri Armata Steaua , #stiri Steaua