Exclusiv Razboi total la CSA Steaua: Florin Talpan si-a dat superiorii pe mana Parchetului Militar. Si secretarul general al MApN va fi cercetat

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 16:18
23614 citiri
Exclusiv Razboi total la CSA Steaua: Florin Talpan si-a dat superiorii pe mana Parchetului Militar. Si secretarul general al MApN va fi cercetat
Foto: Arhiva personala

Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua se afla in mijlocul unui scandal urias, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a aprobat, miercuri, solicitarea facuta de juristul Florin Talpan ca trei inalti oficiali din cadrul CSA plus secretarul general din Ministerul Apararii Nationale sa fie cercetati de Parchetul Militar.

Ei vor fi cercetati pentru fals in inscrisuri oficiale, potrivit unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Este vorba despre comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, Nicolae Ungureanu (sef structuri securitate CSA Steaua), Mihai Cojocaru (sef documente clasificate) si Dumitru Munteanu (secretarul general al MApN).

Totul pleaca de la o sanctiune ce i-a fost aplicata juristului CSA Steaua, Florin Talpan, in urma cu un an, prin care i s-a interzis sa discute cu presa.

Florin Talpan a aratat in instanta ca procesul-verbal al sedintei de la CSA Steaua a fost modificat si si-a acuzat superiorii de fals in inscrisuri oficiale. El a mentionat in documentele depuse la dosar ca in sedinta respectiva nu i s-a interzis sa discute cu presa si ca superiorii sai au distrus procesul-verbal original si au facut altul, despre care sustine ca este fals.

Ce scria in primul proces-verbal, recunoscut de Talpan: "Se interzice cu desavarsire orice aparitie in mass-media fara aprobare - termen permanent".

Ce scrie in al doilea proces-verbal, modificat de sefii CSA: "Pentru a se elimina orice fel de prejudiciu de imagine, care ar putea afecta activitatea clubului, i se interzice cu desavarsire aparitie in mass-media fara aprobarea a domnului Talpan Florin-Costel, privind exprimarea de opinii si puncte de vedere referitoare la activitatile specifice care se desfasoara in CSA Steaua. Aceasta masura este valabila si pentru personalul care se afla in relatii contractuale cu CSA - termen permanent".

Intr-un document depus la dosar, aflat in posesia Ziare.com, comandantul CSA Steaua a recunoscut ca a distrus primul proces-verbal. El afirma ca a luat aceasta decizie pentru a nu se crea confuzii, dupa ce a observat ca el nu corespunde in totalitate cu deciziile luate in timpul sedintei.

"Documentul a fost prezentat comandantului CSA Steaua, spre aprobare, in data de 08.03.2017, acesta fiind aprobat si inregistrat. In aceeasi zi, spre finalul programului de lucru, comandantul a solicitat, de la compartimentul documente clasificate, Procesul-verbal al sedintei de lucru din data de 03.03.2017 si, reanalizandu-l prin compararea propriilor notite din timpul sedintei, in urma sesizarii de catre secretarul general al MAPN a faptului ca procesul-verbal nu corespunde in totalitate celor precizate in timpul sedintei, a observat ca unele masuri care au fost dispuse nu erau complet consemnate.

Comandantul CSA Steaua a dispus refacerea Procesului-verbal de catre colonelul Ungureanu Nicolae, cel care-l redactase initial, subliniind indicatiile secretarului general la punctul 4 din document. Documentul redactat initial a fost distrus, pentru a nu se crea confuzii in punerea in aplicare a masurilor ordonate in sedinta de lucru din data de 03.03.2017", se arata in documentul depus la dosar, semnat de comandantul Cristian Petrea.

Al doilea proces-verbal are insa aceeasi serie ca si primul (cel distrus) si, chiar daca este datat cu 08.03.2017, un membru a semnat tocmai pe data de 13 martie. In plus, alti membri prezenti au refuzat sa semneze al doilea proces-verbal, potrivit documentelor aflate la dosar.

La termenul de miercuri de la Curtea de Apel Bucuresti, clubul CSA Steaua a fost reprezentat de un jurist din cadrul directiei juridice a MApN pentru a se apara, pe nume Felix Petcu.

Chestionat pe seama faptului ca anumiti membri au semnat dupa cateva zile, juristul de la MApN a mentionat ca acestia "nu si-au insusit continutul procesului-verbal ci doar au semnat pentru prezenta".

Raspunsul nu a multumit-o insa pe judecatoare, care a avut urmatorul dialog cu juristul de la MApN:

Judecatoare: Dvs. spuneti ca au semnat doar pentru prezenta. Dar in acea sedinta s-au luat niste decizii. In ce act s-a constat rezultatul votului?

Jurist MApN: A fost o sedinta de informare. Nu s-a supus la vot.

Judecatoare: Este o masura sau nu pana la urma?

Jurist MApN: Este o consemnare a unor fapte care s-au intamplat in acea sedinta.

Judecatoare: Cine a interzis? Ati modificat jumatate de pagina, totusi. Cine a interzis?

Jurist MApN: La sesizarea secretarului general al MApN (Dumitru Munteanu - n.red.) si la confruntarea cu notitele comandantului s-a demonstrat ca nu corespundea cu aspectele reale. Asa ca s-a distrus primul proces-verbal.

Raspunsurile juristului de la MApN nu au convins-o insa pe jucatoare, care a decis ca cei trei conducatori de la CSA Steaua si secretarul general MApN Dumitru Munteanu sa fie cercetati de Parchetul Militar pentru fals in inscrisuri oficiale.

Conform articolului 320 din noul Cod Penal, un fals in cazul unui inscris oficial se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Iar daca cei care comit falsul sunt functionari publici, pedeapsa creste de la 1 la 5 ani.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Florin Talpan proces Armata, #Florin Talpan proces oficiali Armata, #Florin Talpan ancheta oficiali CSA Steaua , #stiri Steaua