Florin Halagian rupe tacerea dupa o pauza de doi ani - Interviu

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 15:00
8844 citiri
Florin Halagian rupe tacerea dupa o pauza de doi ani - Interviu
Foto: Hepta.ro

Fostul mare antrenor Florin Halagian a acordat primul interviu dupa o pauza de doi ani in care a preferat sa stea departe de fotbal.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, cel poreclit "Armeanul" a analizat derbiul Dinamo - Steaua, ce se va disputa duminica, de la ora 20:30.

Fost antrenor al ambelor formatii, Halagian a marturisit ca va tine cu Dinamo in aceasta partida, dar crede ca rezultatul final va fi unul de egalitate.

De asemenea, Halagian a comentat si situatia lui Mirel Radoi, care antreneaza Steaua fara sa aiba licenta.

Iata interviul acordat Ziare.com de Florin Halagian:

Cine credeti ca porneste cu prima sansa in derbi?

Este o intrebare dificila, dar cred ca ambele echipe au sanse egale. Atat Steaua cat si Dinamo au jucatori capabili sa decida soarta meciului, insa eu cred ca diferenta nu se va face in atac, ci la aparatori. Cine va gresi mai putin, acela va avea o sansa mai mare pana la urma.

Este un dezavantaj pentru Steaua ca meciul se joaca in Stefan cel Mare si nu pe National Arena?

La ora actuala, la ce se intampla in fotbalul romanesc, chiar nici nu mai conteaza ca joci acasa sau in deplasare. E cam acelasi lucru. Pe vremuri lucrurile stateau diferit, imi aduc aminte de niste deplasari pe care le faceam la Petrosani, se instaura teama in noi. Sau cand mergeam la Lupeni, ziceam dinainte "Aoleu!"

Poate Mirel Radoi sa suplineasca absentele unor jucatori precum Chipciu, Hamroun sau Kharja?

Daca ne uitam la lot, Steaua sa bine numeric, insa ramane de vazut daca si calitativ sunt la acelasi nivel jucatorii de rezerva. Este foarte greu ca acestia sa joace la acelasi nivel cu Chipciu sau Hamroun.

In primul rand, jocul Stelei se va schimba pentru ca acesti fotbalisti au un profil diferit, calitatile lor nu sunt deloc asemanatoare. Dar Steaua a investit mult in ultimii ani si asta cred ca se va vedea.

Apropo de Radoi, credeti ca a gresit ca si-a inceput cariera de antrenor direct la Steaua, fara sa aiba licenta?

Asta cu licenta este o problema ce tine mai mult de regulament. Pe de alta parte, eu cred ca Radoi, la experienta pe care o are, atat interna cat si internationala, se poate descurca cu brio din mers. Eu zic ca poate face si scoala in paralel cu meseria de antrenor si va reusi.

Care este pronosticul dvs. pentru meciul de duminica?

E o intrebare atat de grea... Eu sunt dinamovist, voi tine cu Dinamo in acest meci, insa ma tem ca Steaua are un lot mai valoros decat al nostru. Pana la urma, ca dinamovist, cred ca cel mai probabil rezultat este unul de egalitate.

Florin Halagian a antrenat Steaua in 1984 si multe voci sustin ca a format echipa care a castigat Cupa Campionilor Europeni. La Dinamo, Halagian a antrenat in perioada 1991-1994, dupa ce a fost si fotbalist, intre 1950-1957 si 1963-1964.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Florin Halagian Dinamo Steaua, #Florin Halagian Dinamo, #Dinamo Steaua , #stiri Steaua