Guvernul a aprobat finantarea noului stadion Steaua - cand va fi gata

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 15:35
4766 citiri
Guvernul a aprobat finantarea noului stadion Steaua - cand va fi gata
Foto: Hepta.ro

Guvernul Romaniei a aprobat, miercuri, finantarea pentru noile stadioane Steaua si Arcul de Triumf, pe care se vor antrena echipele ce vor veni in tara noastra la EURO 2020.

Potrivit unui comunicat oficial, noul stadion Steaua va costa 301.772.000 de lei, adica aproximativ 65 de milioane de euro.

Stadionul va avea o capacitate de 30.500 de locuri, iar termenul de executie este de 25 de luni.

"Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri iar durata lucarilor a fost estimata la 25 de luni. Cum prima grija trebuie sa o constituie conditiile asigurate spectatorilor, nu poate fi trecuta cu vederea dotarea precara cu facilitati sanitare si lipsa aproape in intregime a punctelor minime de servire si a punctelor de prim ajutor. Conform calculelor, grupurile sanitare existente sunt sub jumatate fata de cerintele curente.

Apoi, vestiarele se afla pe latura opusa Tribunei Oficiale. Desi aceasta conformare nu este interzisa, apar probleme functionale in special pentru presa, boxa presei fiind in tribuna 1 in timp ce zona mixta trebuie organizata langa vestiare. Circulatia catre sala de conferinte de presa este si ea o problema. Accesul echipelor catre vestiare/parasirea stadionului au loc pe latura tribunei 2, generand necesitatea unei noi zone de securitate (prima zona de securitate fiind accesul catre Tribuna Oficiala). In sfarsit, vestiarele actuale ale echipelor sunt vizibil sub normele curente in materie de suprafete si spatii asigurate", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

De asemenea, costurile pentru noul stadion Arcum de Triumf sunt de aproximativ 27 de milioane de euro. Acesta va avea o capacitate de 8.100 de locuri.

Tara noastra si-a asumat ca va construi patru stadioane din bani publici pentru ca echipele ce vin la EURO 2020 sa aiba unde sa se antreneze.

Bucurestiul va gazdui pe National Arena patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 (trei din grupe si unul din optimi).

In cazul in care se va califica la EURO 2020, Romania va disputa doua meciuri din faza grupelor pe teren propriu.

Alaturi de Bucuresti, vor mai gazdui meciuri din optimi si grupe urmatoarele orase: Copenhaga (Danemarca), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria) si Glasgow (Scotia).

Trei meciuri din grupe si cate unul din sferturile de finala vor avea loc in orasele: Munchen (Germania), Baku (Azerbaijan), St. Petersburg (Rusia) si Roma (Italia).

Semifinalele si finala vor avea loc pe stadionul Wembley din Londra.

Cele 13 tari castigatoare nu se vor califica direct, ci vor juca preliminarii pentru a ajunge la turneul final.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#stadion nou Steaua, #costuri stadion nou Steaua , #stiri Steaua