Duckadam prezinta singurul transfer pe care trebuie sa-l mai faca Steaua - Interviu

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 08:00
7956 citiri
Duckadam prezinta singurul transfer pe care trebuie sa-l mai faca Steaua - Interviu
Foto: Hepta.ro

Presedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a vorbit despre campania de achizitii a vicecampioanei din aceasta iarna si a prezentat care este singurul transfer pe care ros-albastrii mai trebuie sa-l faca.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Duckadam a mentionat ca Steaua mai are nevoie doar de un fundas central, care sa acopere plecarea lui Tosca la Betis Sevilla.

In schimb, Duckadam nu considera ca Steaua are nevoie de un mijlocas ofensiv, fiind acoperita pe acele pozitii.

Duckadam a mai vorbit despre plecarile lui Tosca si Adi Popa, despre primul gol al lui Denis Alibec si despre modul in care pot reveni suporterii la stadion.

Iata interviul acordat Ziare.com de Helmuth Duckadam:

Cum vi se pare campania de achizitii a Stelei pana in acest moment?

Am facut transferuri de marca, precum Alibec, 'Bizonul', Balasa. Cred ca am facut niste achizitii bune. Acum asteptam ca ei sa se integreze cat mai repede si sa facem un retur mult mai bun decat a fost turul de campionat.

Mai credeti ca trebuie adus vreun jucator?

Doar o oferta foarte buna pentru un fundas central ar face sa mai facem un transfer in aceasta iarna. In rest, cred ca tot ce s-a putut face pana acum s-a putut, deci nu cred ca mai exista mari surprize.

De un mijlocas de creatie are nevoie Steaua?

Isi revine Florin Tanase, in care ne punem mari sperante. A avut mare ghinion cu acea accidentare destul de grava. Este si Boldrin, cred ca la mijlocul terenului avem jucatori. Sigur, ei trebuie sa-si arate valoarea pentru ca de asta au fost adusi la Steaua. Eu cred ca Steaua este acoperita acum prin venirea lui Balasa ca fundas dreapta pe toate posturile. Acum, sigur, sper ca jocul echipei sa fie mult mai bun.

In anii precedenti eram obisnuiti sa vedem la Steaua cel putin 7-8 jucatori noi in fiecare pauza competitionala. E un lucru bun ca se merge pe aceasta politica de a fi adusi doar jucatori care chiar sa aiba sansa sa fie titulari?

In momentul in care Steaua este un club care transfera foarte mult jucatori afara, automat trebuie sa aduca si jucatori in schimb. De multe ori suntem obligati sa facem aceste schimbari. La Steaua nu exista rabdare un an sau doi, intotdeauna au fost adusi jucatori care sa joace din start. Nu exista rabdare, nu te asteapta nimeni.

Cat il va ajuta acest prim gol pe Denis Alibec?

Sigur, a dat un gol foarte frumos, probabil ca si increderea lui va fi buna in urmatoarele partide amicale. Eu cred ca Denis va dovedi ca este un jucator foarte bun, dar acum trebuie sa gasim si omul care sa-l puna in valoare.

Cum vi se pare cuplul Gnohere - Alibec? Ar trebui sa se renunte la sistemul cu doi inchizatori?

De ce nu? Depinde de ce sistem va alege Reghecampf, dar daca va juca 4-4-2 cu doua varfuri foarte puternice cred ca punem probleme oricarui adversar.

Alin Tosca este o pierdere sau o afacere buna pentru Steaua?

Intotdeauna este o afacere. Daca ar fi o pierdere, ar trebui sa ne para rau de Tatarusanu, de Arlauskis, de toti jucatorii care au trecut pe la Steaua. Pentru Tosca este un pas inainte, Steaua a facut o afacere buna. Va veni un alt jucator, care probabil va pleca si el intr-un interval de timp. Am urmarit meciul cu Barcelona si Betis a avut un ghinion fantastic, trebuia sa castige.

Pe cine vedeti in locul lui Adi Popa in banda dreapta?

Mi-e greu sa ma bag in probleme de tactica si de echipa, pentru ca eu nu am fost alaturi de ei in aceasta pregatire. Sunt convins ca antrenorul si staff-ul tehnic stiu mai bine ce jucator este pregatit si care se pliaza pe acest post. Dar avem si acolo postul acoperit, chiar o dublura si sunt convins ca alegerea va fi buna.

S-a facut un sondaj de opinie pe Internet si 82 la suta dintre cei care au raspuns au mentionat ca vor sustine echipa actuala in continuare. In ce conditii vor veni acesti oameni si pe stadion?

Lumea nu prea a avut alternative. Oamenii tin cu echipa care exista pentru ca cealalta este doar pe hartie. Au ales echipa care a continuat performantele Stelei. Ca sa atragi lumea la stadion... Se vede ca aproape la toate jocurile media de spectatori este foarte scazuta. Poti doar sa faci o echipa puternica, sa faca spectacol, sa te califici cat mai sus in Champions League sau Europa League, iar atunci lumea va veni la stadion.

Altfel, stam acasa si ne uitam la Betis - Barcelona. Numai un joc bun si de calitate va aduce lumea la stadion, insa va fi greu chiar si asa. Indiferent cat de bine joaca Steaua, una este sa joci cu Ajax sau Chelsea si alta este sa joci cu Chiajna sau Voluntari. Din pacate, campionatul nostru este destul de slab.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#transferuir Steaua, #interviu Duckadam transferuri Steaua , #stiri Steaua
Comentarii
Poza BokoSalam
BokoSalam
rank 1
Care steaua? aia polara sau aia lui David?