Juniorii Stelei acuza lipsurile din Academia de fotbal

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 22:00
2156 citiri
Juniorii Stelei acuza lipsurile din Academia de fotbal

La data de 22 noiembrie 2008, Steaua inaugura propria Academie de Fotbal, din Bulevardul Preciziei, numarul 30, proiect in care s-au investit la acea vreme 1.500.000 de euro si care s-a inspirat din modele asemanatoare existente la cluburi precum Olympique Lyon sau AC Milan. Proiectul era destinat copiilor si juniorilor (majoritatea din provincie), care trebuiau sa evolueze treptat din punct de vedere fizic si tehnic, intr-un cadru organizat.

In momentul lansarii proiectului, celor care urmau sa ocupe cele 50 de locuri ale caminului li se promitea ca vor beneficia de fizioterapeuti si masori in fiecare zi de antrenamente si de medicatie la cel mai inalt nivel. Situatia reala? "Avem masor aici, e cel de la Steaua II, dar nu beneficiem de masaj, ne masam singuri dupa meciuri si cand mai simtim nevoia de masaj, iar medicatia ne-o asiguram singuri, ne luam pe banii nostri vitamine si ce mai avem nevoie fara ca Steaua sa deconteze nimic. Poti beneficia de masaj si medicatie daca ajungi sa joci la Liga a II-a, altfel e mai greu", a spus unul din jucatorii cazati la caminul din Bulevardul Precizei.

Cei care locuiesc la camin se plang si de lipsa unor masini de spalat care sa-i ajute sa-si curete echipamentul de joc: "De cand s-a deschis Academia, parintii nostri se tot roaga de domnul Argaseala sa ne rezolve situatia asta, dar primesc numai promisiuni. Ne spalam singuri randurile de echipament, la chiuveta sau le mai ducem pe la prieteni sau rude care au masini de spalat acasa". Raspunsul managerului general al Centrului de copii si juniori ai Stelei, Ilie Alexe, a fost urmatorul: "Avem un spatiu in interiorul caminului, unde vom amenaja o uscatorie, dar unde vom instala si doua masini de spalat. Sper ca pana la 15 ianuarie 2010 problema sa fie rezolvata".

Alte nemultumiri pe care le au tinerii fotbalisti sunt legate de masa primita, dar si de transportul de la baza sportiva din Ghencea pana in Bulevardul Precizei. "Mancarea noastra este gandita de nutritionistul care este si la Steaua, dar portiile sunt impartite exact pentru fiecare jucator, si daca mai vrei ceva in plus nu mai ai de unde sa primesti. Daca mai lipseste cate unul din noi de la masa, portia sa e luata de altcineva, dar altfel ne cumparam singuri ce mai avem nevoie daca simtim ca nu ne-am saturat", a fost reactia unui junior, completat de un coleg: "Suntem foarte obositi de la antrenamente si ar fi bine daca am avea la dispozitie 2-3 microbuze, care sa ne transporte de la stadion la camin. Una e sa schimbi mijloace de transport in comun la ore de varf si mai ales cand esti stors, si alta e sa te intorci relaxat in microbuz".

In legatura cu aceste plangeri, Ilie Alexe a precizat: "Nu avem probleme legate de hrana copiilor, pot spune chiar ca sunt zile cand aruncam mancarea ramasa la gunoi. Avem o firma de catering care isi face foarte bine treaba. In ceea ce priveste transportul, am incercat sa incheiem un contract cu o firma de microbuze, dar am ajuns la concluzia ca transportul cu tramvaiul este mult mai rapid pentru jucatori. Daca baietii ar merge cu masina, ar pierde mult timp, pe cand, daca se deplaseaza cu tramvaiul de la stadion la camin, nu fac mai mult de 20-30 de minute".

Lipsa organizarii turneelor internationale se afla printre doleantele celor care fac parte din proiectul Academiei Stelei: "Inainte sa vin la Steaua, mai mergeam prin turnee internationale, acum insa nu s-a mai intamplat. Ca mine mai sunt si altii care sunt nemultumiti de asta, pentru ca in turneele internationale poti creste valoric, mai ales ca intalnesti adversari care sunt buni si au alta mentalitate si stil de joc".

Cea din urma nemultumire invocata de tinerii jucatori este legata de instalarea cablului de televiziune la un an de la inaugurarea Academiei: "De-abia in noiembrie au rezolvat problema asta. Iubim fotbalul si ne-au lipsit foarte mult meciurile televizate, mai ales ca fiecare dintre noi are fotbalistii sai preferati de la care vrea sa copieze cele mai frumoase driblinguri sau moduri de a lovi mingea". Ilie Alexe a lamurit si motivul intarzierii instalarii cablului: "Am gasit foarte greu o firma care sa vrea sa traga cablul pana la camin, pentru ca, fiind o zona industriala, e mai greu de adus televiziunea prin cablu".

La capitolul plusuri, aceiasi jucatori nu s-au sfiit sa enumereze suficiente lucruri pentru a nu fi acuzati de rea-credinta. "Avem in permanenta un pedagog ce ne ajuta la teme si care este alaturi de noi in orice moment cand avem nevoie de el. Camerele sunt excelente, avem caldura, internet, aer conditionat, baie care este curatata mereu, dar si liniste, adica ce-ti trebuie la finalul unei zile incarcate cu antrenamente si cursuri. Trebuie sa invatam bine si la scoala, altfel avem probleme aici, cu antrenorii nostri. In plus, ne mai relaxam la o masa de biliard care este la camin. De asemenea, apreciem ca la Steaua nu s-a perceput nicio taxa de instruire sau de cantonament si fiecare are sanse egale de afirmare", a marturisit un jucator.

In ceea ce priveste latura financiara, conform mai multor angajati nu exista intarzieri ale salariilor antrenorilor care lucreaza la Academie (salariu care incepe de la 500 de euro pe luna), iar juniorii talentati au contracte care pornesc de la 250 de lei si pot ajunge la sume mult mai mari, in functie de performantele fiecaruia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#academie fotbal Steaua, #juniori Steaua, #lipsuri Academie fotbal Steaua , #stiri Steaua