Lucian Balan arata cu degetul spre Steaua: Mi-au luat dreptul la viata

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 07:30
3316 citiri
Lucian Balan arata cu degetul spre Steaua: Mi-au luat dreptul la viata

Lucian Balan, fostul fotbalist al Stelei, a incercat sa se sinucida la sfarsitul saptamanii trecute. Omul care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986 arata cu degetul spre fosta sa echipa cand incearca sa-si explice actiunea incredibila.

Balan spune ca l-a avertizat pe Helmuth Duckadam, fostul sau coleg si actual presedinte al Stelei, ca i-a "luat dreptul la viata" atunci cand l-a concediat, dupa cum informeaza cotidianul Prosport in editia tiparita de luni.

"A fost o decizie anticipata. Din momentul in care am aflat ca voi fi dat afara i-am spus lui Duckadam ca mi-au luat dreptul la viata. Urma sa ma casatoresc si sa-mi refac viata in Bucuresti. Am zis ca, daca tot vor sa-mi ia dreptul la viata, sa le dau o mana de ajutor", a declarat Balan.

In razboi cu Titi Dumitriu

Fost antrenor de juniori in Ghencea, Lucian Balan nu l-a uitat nici pe Titi Dumitriu, seful departamentului juvenil de la Steaua, pe care il acuza, mai mult sau mai putin voalat, de selectia dezastruoasa a copiilor.

"A inceput o lupta cu noi, antrenorii de la juniori, dupa plecarea lui Piturca. Problema este ca selectia se face subiectiv la Steaua. Vin copii din provincie, care beneficiaza de masa si cazare si sunt de nivel mediu, iar noi nu acceptam asta", acuza Balan, care continua apoi si mai dur: "Dumitriu e genul care pandeste orice ocazie prielnica pentru a obtine ceva. Sunt convins ca nu Gigi a decis sa fiu dat afara, ci Dumitriu si Argaseala. Ei doi l-au influentat pe Becali. Ei, bine, mie mi-e sila de astfel de caractere! Titi Dumitriu e genul de lipitoare", a declarat Balan in editia tiparita a cotidianului Click.

Fostul campion al Europei a demontat apoi acuzatiile aduse dupa concediere, spunand ca nu a venit baut la antrenamentele echipei.

"Daca distinsa conducere a Stelei si-ar fi dorit antrenori sfinti, ar fi facut mai bine daca ar fi apelat direct la Dumnezeu, nu la fotbalisti de valoare ai Romaniei. Da, am datorii. Cine nu are datorii in ziua de azi? Cat am lucrat la Steaua, mai bine de doua luni, nu am primit niciun fel de salariu, nimic. Mai mult, nu mi s-a incheiat nici contractul, m-au amanat cat au putut pana si la acest capitol.

Greselile mi le asum. Recunosc ca nu am fost usa de biserica. Insa am coloana vertebrala si spun lucrurilor pe nume. Probabil ca prin asta am deranjat pe cine nu trebuia. Da, am mai jucat la jocuri de noroc, am mai baut, dar nu la antrenamente. Asta poate confirma oricine care ma cunoaste. Daca era dupa mine, as fi stat zi si noapte pe teren. Fotbalul a fost lucrul cel mai de pret din viata mea", a mai spus Balan in Click.

Nu l-a uitat nici pe Becali

Balan nu l-a uitat nici pe patronul Stelei, Gigi Becali, caruia i-a urat sa fie ajutat de Dumnezeu in aceeasi masura in care si el ajuta pe altii.

"Becali este un mare, mare, accentuez, mare religios. Ii transmit ca ma rog la Dumnezeu sa-l rasplateasca dupa faptele sale. Pe restul nu-i blestem, le doresc doar sa aiba parte de acelasi tratament de care m-am "bucurat" eu, anul acesta, la Steaua", a precizat Balan.

Lucian Balan, fosta glorie a Stelei, a incercat sa se sinucida

Lucian Balan, in varsta de 51 de ani, se afla internat la Spitalul Municipal din Sighetu-Marmatiei, dupa ce a inghitit mai multe pastile cu intentia de a se sinucide.

Lucian Balan explica de ce a vrut sa se sinucida

Fost fotbalist la Steaua, titular in echipa de aur care se impunea in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, Balan a dus o viata dezordonata, asupra careia excesul de alcool si-a pus serios amprenta. A pierdut tot ce a castigat in activitatea sportiva, s-a imprumutat cu mult peste posibilitatile sale si a sfarsit intr-un spital, la sectia psihiatrie, dupa o tentativa de suicid.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Lucian Balan sinucidere, #Lucian Balan dat afara Steaua, #Lucian Balan acuza Duckadam Dumitriu, #Lucian Balan Steaua , #stiri Steaua