Ministrul Apararii, contrat in Senat: Cum puteti pastra valoarea marcii Steaua daca jucati cu Crevedia si Ciorogarla?

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 13:00
4963 citiri
Ministrul Apararii, contrat in Senat: Cum puteti pastra valoarea marcii Steaua daca jucati cu Crevedia si Ciorogarla?
Foto: Hepta.ro

Ministrul Apararii, Gabriel Beniamin Les, a fost convocat in fata Comisiei de Aparare, ordine si siguranta din Senat, unde s-a discutat despre modul in care Armata a gestionat marca Steaua in ultimii doi ani si jumatate.

Presedintele acestei comisii, Iulian Dumitrescu (PNL), i-a transmis ministrului Apararii ca marca Steaua nu poate fi valorificata cu meciuri din liga a patra.

"Valoarea unei marci o poti pastra doar daca ai un anumit nivel de investitii in acea marca. Adica trebuie sa cheltuiesti an de an o anumite suma de bani. Brandul Steaua a fost castigat de CSA Steaua in instanta in urma unui proces cu societatea lui Becali. Apoi, inteleg ca CSA a luat decizia sa inscrie echipa Steaua Bucuresti in liga a patra.

Acum sa spuneti dumneavoastra daca va pricepeti la pastrarea valorii unui brand. Ma gandesc ca va pricepeti. E greu sa se pastreze valoarea daca echipa Steaua va juca cu FC Crevedia si FC Ciorogarla. Intrebarea care se pune este daca credeti ca dupa 3-4 ani in care marca Steaua si echipa care se foloseste de aceasta marca, valoarea marcii se va pastra sau nu?", i-a spus Iulian Dumitrescu ministrului.

In replica, ministrul Les a afirmat ca nu si-a dorit aceasta situatie si ca spera ca ea sa se rezolve.

"Credeti-ma, probabil chiar mai mult decat dumneavoastra, imi doresc rezolvarea acestei situatii, in conditiile in care MApN ar trebui sa se ocupe cu totul altceva decat cu problema asta. Toate discutiile pornesc la o sentinta definitiva si irevocabila a ICCJ, din 2014, in care devenim proprietari din nou pe marca Steaua.

Nu vreau sa discut ce s-a intamplat inainte de 2014. Ulterior, MApN, prin CSA Steaua, a facut demersuri pentru protejarea acestei marci. In 15.04.2014, valoarea de utilizare a fost calculata la 3.7 milioane de euro pe an", a raspuns Les.

Ministrul Apararii a mai afirmat ca echipa de fotbal va avea un buget de 300 de mii de euro in ultimul esalon. Celelalte echipe din liga a patra sau a cincea au un buget de zece ori mai mic.

Les a mai sustinut ca e olibgat sa infiinteze o echipa de fotbal pentru a nu pierde marca.

El a mentionat ca atragerea unor investitori privati este dificila, dar in incheiere a promis ca va incerca sa gaseasca solutii.

La aceasta sedinta au fost chemati pentru a da explicatii ministrul Apararii, Gabriel-Beniamin Les, si seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca.

Armata a castigat marca Steaua in decembrie 2014 si acum incearca sa formeze o echipa de fotbal ce va evolua din aceasta vara in liga a patra sau a cincea.

C.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sedinta Senat Steaua, #sedinta marca Steaua Senat , #stiri Steaua