Plagiatul Stelei (Opinii)

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 19:50
7173 citiri
Plagiatul Stelei (Opinii)

In primavara lui 2005, pe un teren parca molfait de Panzere nemtesti, Steaua risipea, printr-o dubla semnata Andrei Cristea, stolul pretios al "liliecilor" Valenciei. Nimeni alta decat detinatoarea en titre a Cupei UEFA si a Supercupei Europei.

Dupa 8 ani in care a bajbait prin culisele fotbalului mare, clubul din Ghencea a copiat isprava de atunci. S-a autoplagiat. De aceasta data, victima fiindu-i garda de "lancieri" a regatului olandez, cu a sa distributie de lux.

Ajax a fost si ramane un nume mare in albumul de familie al elitei fotbalului mondial. Echipa ce si-a respectat si aseara cu seriozitate blazonul. Tehnicianul batav, Frank de Boer, a venit la Bucuresti impreuna cu legendele vii ale echipei din Tara Lalelelor: Edwin Van der Sar, Aron Winter, Dennis Bergkamp.

Inaintea partidei, fara dram de infatuare, respectandu-si adversarul, toti erau convinsi ca Bucurestiul era doar o halta in campania cu capat de linie finala din mai de pe Amsterdam Arena.

In laborioasele lor calcule, nu au intrat lobul pistonului sau, ma rog, pistolului -stanga (Latovlevici) si obuzul in care Chiriches a pus intreaga ura a unui fotbalist certat pentru o gafa intalnita si la case mai mari.

La sfarsit, ca adevarati gentlemeni, olandezii au recunoscut ca Steaua a meritat calificarea. Consider ca spilul acestui incredibil come back al gruparii din Ghencea a constat intr-un detaliu. La o sedinta de pregatire Reghecampf le-a proiectat baietilor sai un film de la Jocurile Olimpice, editia Barcelona '92.

Un atlet a facut o intindere la proba de 400 m. A cazut, apoi s-a ridicat si a continuat cursa aproape intr-un picior, desfigurat de durere. De undeva din tribune, a venit tatal sau pentru a-l sprijini. Pe urma, l-a lasat sa treaca singur linia de finis, in apauzele celor 70.000 de spectatori ridicati in picioare. Standing ovations total.

Fiul i-a reprosat cu lacrimi in ochi parintelui: "Nu trebuia sa faci asta!" Raspunsul a venit prompt, simplu, dezarmant: "Ba da!" Scurta pelicula se incheie cu o propozitie memorabilia: "Daca nu te predai, nu poti sa cazi". De multe ori amanuntele pot face diferenta.

Ros-albastrii au ajuns in optimile de finala ale Europa League. Unde o vor intalni pe Chelsea, detinatoarea Ligii Campionilor. Pe Stamford Bridge, elevii lui Reghe au sansa de a repune in drepturi un vis care candva era o certitudine: Steaua Estului.

Va fi peste putinta de greu, dar ce poate fi mai frumos decat sa primesti victoria cu noduri in gat de emotie si cu ochii umeziti de stralucirea neomeneasca a unei lumini venite de departe.

Steaua si-a gasit de treaba in Anglia. Va fi tratata cu respectul cuvenit, in primul rand gratie propriei valori, apoi pentru ca acesti sportivi nu vin din postura de imigranti. Ci de prezumtivi cuceritori ai capitalei Regatului Unit.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Steaua Ajax rezultat, #Steaua optimi Europa League, #Steaua Chelsea Europa League , #stiri Steaua