Planul secret al Stelei pentru salvarea la UEFA - Ce vor face oficialii campioanei

Joi, 06 Iunie 2013, ora 20:14
3611 citiri
Planul secret al Stelei pentru salvarea la UEFA - Ce vor face oficialii campioanei
Foto: Arhiva

Excluderea din cupele europene este cea mai mare temere pe care oficialii Stelei o au dupa verdictul din cazul Valiza. Ei au intocmit un plan prin care spera sa scape de eliminarea din Liga Campionilor.

O decizie negativa a Stelei ar fi un dezastru financiar pentru echipa de fotbal. Din acest motiv, stelistii spera sa amane decizia forului european astfel incat aceasta sa intre in vigoare abia din sezonul 2014/2015, au dezvaluit surse din cadrul clubului pentru Ziare.com.

Cum vor incerca oficialii campioanei sa faca acest lucru? In momentul in care UEFA va incepe o actiune disciplinara impotriva Stelei, clubul va solicita ca forul european sa nu ia o decizie pana cand Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu-si va motiva sentinta.

Conform legislatiei in vigoare, motivatia ar trebui data in cel mult 30 de zile, insa acest termen nu este respectat niciodata. De foarte multe ori, magistratii au nevoie de cel putin 4 luni pentru a-si justifica decizia.

Profitand de lentoarea cu care se misca justitia din Romania, stelistii spera sa fie acceptati in sezonul 2013/2014 al Ligii Campionilor, iar o eventuala decizie defavorabila - daca va fi luata - sa intre in vigoare abia pentru o participare ulterioara in cupele europene.

Mihai Stoica: Iata de ce Steaua nu va fi exclusa din Liga Campionilor

Prin acest plan, oficialii campioanei spera sa-si asigure un buget consistent din participarea in cupele europene, care ar limita daunele cauzate de o eventuala excludere. Accederea in grupe -ar aduce Stelei cel putin 20 de milioane de euro, bani din care echipa poate trai fara griji in umratorii doi ani.

Scenariu negru: Ramanem fara echipa in Liga Campionilor?

Dupa decizia luata de ICCJ, oficialii UEFA s-au ferit sa mai comenteze situatia clubului Steaua, preferand doar sa indice pasajele de regulament in baza carora echipele pot participa in cupele europene.

Daca planul Stelei nu va da roade, iar decizia UEFA va sosi pana in data de 24 iunie, cand va avea loc tragerea la sorti pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor, si va fi defavorabila campioanei, atunci locul ros-albastrilor va fi luat de Pandurii Targu Jiu, iar Petrolul, Astra si FC Vaslui vor merge in Europa League.

Exista si posibilitatea ca Romania sa nu mai aiba o echipa in Liga Campionilor in acest sezon, daca decizia UEFA va fi luata dupa tragerea la sorti, dar pana cand Steaua va disputa primul meci din Liga Campionilor (16 iulie). In acest caz, adversara Stelei ar urma sa se califice mai departe in competitie automat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Steaua Liga Campionilor, #excludere Steaua Liga Campionilor, #Steaua caz valiza , #stiri Steaua