Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Plecat de la Steaua, Nicolae Dica face furori la noua echipa - Interviu

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 07:11
11666 citiri
Plecat de la Steaua, Nicolae Dica face furori la noua echipa - Interviu
Foto: Hepta.ro

Fostul antrenor secund al Stelei, Nicolae Dica (35 de ani), se descurca de minune la noua echipa, pe care a reusit sa o puna pe picioare intr-un timp record.

Nicolae Dica a parasit Steaua in luna decembrie a anului trecut, dupa ce timp de o etapa a fost si interimar, iar acum activeaza in liga a treia, la CSM Pitesti, echipa din orasul sau natal.

El a preluat echipa de pe locul 7 in campionat, iar dupa patru meciuri a obtinut tot atatea victorii, fara sa primeasca vreun gol, si a ajuns pe prima pozitie in clasament.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Nicolae Dica vorbeste despre situatia de la CSM Pitesti, spunand ca activeaza si in liga a treia cu aceeasi pasiune ca si la Steaua, incercand sa-si croiasca propriul drum in antrenorat.

Iata interviul acordat Ziare.com de Nicolae Dica:

Felicitari pentru rezultatele din acest an. Ti-a fost greu sa treci de la Steaua la o echipa de liga a treia?

Nu mi-a fost greu. Este ceea ce mi-am dorit, sa incep o cariera de antrenor principal. Chiar daca este liga a treia, fac totul cu aceeasi pasiune pentru a reusi sa-mi indeplinesc obiectivele. Sunt la inceput de drum, capat experienta, ma lovesc de situatii cu care nu m-am mai intalnit ca jucator. Pentru mine este bine. Am preluat echipa de pe locul 7 in iarna, am castigat toate meciurile, iar acum am ajuns pe primul loc.

Cam care este nivelul la liga a treia?

Chiar daca este liga a treia, este un nivel bun. Sunt jocuri interesante, sunt multi jucatori cu experienta aici. Tanasa, Nastasie sau Precup ne ajuta cu experienta lor, dar avem si jucatori tineri.

Cati fotbalisti tineri folosesti intr-un meci?

Depinde. Eu mizez foarte mult pe tineri. Spre exemplu, la Chiajna am inceput cu 5 juniori, desi regulamentul ne obliga sa incepem cu trei tineri, si am incheiat cu 6. Sunt foarte importanti tinerii pentru mine, dar in jurul lor trebuie sa ai si cativa jucatori cu experienta, de la care sa invete.

Iti adaptezi metodele de pregatire la nivelul existent in liga a treia?

Nu, nicidecum. Jucatorii trebuie sa se adapteze la metodele mele de pregatire si sa-si ridice nivelul. Chiar daca este liga a treia, trebuie ca baietii sa-si doreasca mai mult, iar pentru asta trebuie sa se antreneze din greu.

Vin spectatorii alaturi de aceasta echipa?

La ultimul meci au fost cateva sute de spectatori, aproape o mie. Eu sper sa ne indeplinim obiectivul, sa promovam si sper sa vina intr-un numar cat mai mare alaturi de echipa.

Spuneai ca ti-ai dorit o cariera de principal. Exista vreun antrenor pe care sa il ai drept model?

Nu pot sa spun ca exista un antrenor care imi este model. Am lucrat cu multi antrenori buni cat timp am fost jucator, am invatat lucruri bune de la ei si acum incerc sa le pun in practica, insa nu am un model anume.

Despre Nicolae Dica:

- este unul dintre cei mai importanti fotbalisti din istoria recenta a Stelei, avand peste 60 de goluri marcate in tricoul ros-albastrilor

- are in palmares trei titluri in Liga 1 (doua cu Steaua, unul cu CFR), doua Cupe ale Romaniei) si o Supercupa;

- a fost desemnat fotbalistul roman al anului in 2006;

- in echipa nationala are 32 de selectii si 9 goluri marcate, intre 2003 si 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Nicolae Dica Pitesti, #Nicolae Dica Steaua , #stiri Steaua