Presa de azi: Derby castigat de huligani

Vineri, 21 Martie 2008, ora 08:15
2856 citiri
Presa de azi: Derby castigat de huligani

Derby-ul Rapid - Steaua, disputat joi seara, a fost intrerupt in minutul 74, la scorul de 1 - 0 pentru gazde, dupa ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna a II-a, scrie Cotidianul, in editia online de vineri.

Meciul s-a reluat timp de cateva secunde, dupa ce arbitrul isi revenise din soc si se consultase cu observatorul Valentin Alexandru, iar crainicul stadionului anuntase ca meciul va fi oprit in cazul in care se va mai arunca un singur obiect pe suprafata de joc.

Au urmat scene de nedescris la stadionul din Giulesti. Stelistii s-au incuiat in vestiar pentru a scapa de furia gazdelor, presedintele CA, Valeriu Argaseala, si Adrian Ilie declarand ca usa a fost lovita cu pumnii si picioarele, fara ca aceasta insa sa cedeze.

Este pentru prima oara in Romania cand un meci este intrerupt din cauza violentelor din tribune, scrie si Evenimentul zilei. Gazdele deschisesera scorul in minutul 68, prin Cristian Sapunaru.

Arbitrul Alexandru Deaconu a reluat meciul dupa ce a fost lovit, dar imediat ce a ajuns in zona in care a fost lovit, din tribuna a zburat alt obiect.

In acel moment, Deaconu a fluierat finalul partidei. Jucatorii Stelei s-au retras in fuga la vestiare, in timp ce giulestenii - oficiali si jucatori - au sarit la arbitri, cerandu-le sa reia meciul.

Deaconu a fost insa de neclintit si, conform regulamentelor in vigoare, Steaua va castiga meciul cu 3 - 0 la "masa verde".

Nervosi pe stelisti ca au plecat de pe teren, jucatorii Rapidului au dat buzna peste acestia la vestiare, dar n-au putut sa sparga usa. Se pare ca, in nebunia de dupa meci, Nae Manea l-a lovit pe arbitru.

In toamna lui 2005, tot in Giulesti, au existat incidente cu mult mai grave (partida a fost intrerupta de trei ori atunci), dar meciul s-a dus la capat.

Dupa joc, antrenorul rapidist Mircea Rednic si-a dat demisia. El a subliniat ca "a fost ultimul meci la Rapid".

In schimb, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca este bucuros ca a castigat trei puncte la meciul cu Rapid, fiind sigur de faptul ca echipa antrenata de Marius Lacatus va obtine victoria la masa verde, dupa ce meciul a fost intrerupt, relateaza Gandul.

"Conform regulamentului, Rapid va pierde meciul cu 0 - 3", a spus fostul arbitru Ion Craciunescu, citat de Adevarul.

Pe de alta parte, presedintele Rapidului, Constantin Zotta, a declarat ca un suporter al ros-albastrilor s-a infiltrat printre suporterii alb-visiniilor si a aruncat cu bricheta in teren pentru a provoca intreruperea jocului.

"Am auzit ca Deaconu a fost junior la Steaua. Oprirea meciului a fost ceva premeditat. Nu exista niciun motiv ca suporterii Rapidului sa arunce cu obiecte in teren in acel moment, la 1 - 0 pentru Rapid.

Au fost infiltrati suporteri ai Stelei, care au aruncat cu obiecte pentru a determina intreruperea meciului. Avem o filmare si o sa identificam persoana respectiva", a spus Zotta.

"Strict regulamentar, lucrurile sunt foarte simple. Rapid va pierde cu 0 - 3, dar acum arbitrul Deaconu va trebui sa prezinte obiectul cu care a fost lovit. Aici trebuie sa fie foarte clar si limpede, obiectul cu care a fost lovit trebuie prezentat Comisiilor.

Oprirea unui joc este cea mai dura decizie pe care o poate lua si de aceea el trebuie sa prezinte acel obiect, nu doar sa faca o simpla declaratie", a declarat un alt fost mare arbitru international, Adrian Porumboiu, citat de Gardianul.

Potrivit unor surse federale, Rapid poate pierde meciul cu Steaua la masa verde, cu scorul 0 - 3, si risca o suspendare de pana la zece etape si o amenda de peste 100.000 de lei pentru incidentele de aseara. Duritatea sanctiunii va fi data de cele scrise in raportul de observare al observatorilor.

"Vom merge oriunde la UEFA, la FIFA, oriunde. Nu sunt de acord cu acest lucru, e vorba de civilizatie, de educatie, dar nu cred ca un rapidist adevarat ar fi facut asa ceva", a mai spus Zotta.

Interesant este faptul ca observator la meci a fost secretarul general al LPF Valentin Alexandru, iar supervizor - presedintele Ligii, Dumitru Dragomir. Cei doi au evitat sa se lanseze in declaratii.

Chiar daca s-a spus ca jucatorii Stelei au fost batuti la vestiare, atat Zotta cat si Valeriu Argaseala neaga faptul ca jucatorii s-ar fi lovit.

"Nu au fost incidente la vestiare, doar ca s-au incins putin spiritele", a afirmat oficialul rapidist.

"Imediat dupa ce am fost lovit in cap cu acel obiect, am simtit o durere foarte mare. Am incercat sa reincep jocul, insa am vazut ca evenimentele nu incetau, asa ca am luat o decizie logica, aceea de a opri jocul. Nu este adevarat ca am plans de durere, dar am fost socat de cele intamplate", a declarat arbitrul, citat de Jurnalul national.

"Nu am ce comenta, meciul a fost intrerupt corect. La fel s-a intamplat si in Spania saptamana trecuta si la fel, s-a oprit jocul. Cred ca decizia corecta ar fi sa castigam meciul cu 3 - 0 la masa verde, insa trebuie sa vedem ce decide Comisia de Disciplina.

Am dubii ca se va lua aceasta decizie. In Romania se poate orice! Nu vad nici o problema daca se va decide jucarea ultimelor 15 minute, insa cred ca ar trebui dictat 3 - 0 la masa verde pentru noi", a mai spus Adrian Ilie.

Încă o lovitură primită de FC Barcelona după eșecul dramatic din marele derby
Încă o lovitură primită de FC Barcelona după eșecul dramatic din marele derby
Frenkie de Jong, mijlocaşul central al clubului spaniol FC Barcelona, s-a accidentat în derby-ul de duminică, pierdut în compania echipei Real Madrid, scor 2-3, şi va lipsi de pe teren până...
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Dezbaterea privind absenţa tehnologia de linia porţii în La Liga a fost reaprinsă duminică, după ce un potenţial gol al Barcelonei a fost anulat în Clasico câştigat de Real Madrid, scor...
#derby, #castigat, #huligani , #stiri Steaua