Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Probleme majore la Steaua: Zeci de sportivi si antrenori sunt in pericol sa piarda sume enorme

Luni, 02 Iulie 2018, ora 13:22
5076 citiri
Probleme majore la Steaua: Zeci de sportivi si antrenori sunt in pericol sa piarda sume enorme
Foto: Facebook/ CSA Steaua

Clubul Sportiv al Armatei Steaua se confrunta cu probleme majore, zeci de sportivi si antrenori riscand sa fie pagubiti cu sume enorme.

Explicatia oficialilor stelisti nu este foarte convingatoare, acestia anuntand ca spera sa poata rezolva problema, fara a explica insa si cum, dupa cum reiese dintr-un material al ProSport.

Concret, o modificare a legislatiei a facut ca sportivii si antrenorii angajati la CSA Steaua sa nu isi mai primeasca o mare parte din salarii. Asta pentru ca cei in cauza isi primesc o parte din venit in baza contractului de munca pe care il au cu Ministerul Apararii, iar cealalta, de regula cea mai mare, in baza unui contract aditional de prestari servicii.

Ori modificarea legislatiei prevede tocmai cumulul de venituri, in acest moment fiind aproximativ 80 de sportivi si antrenori care, de luni bune, incaseaza numai banii din contractul cu MApN, sumele din cel de prestari servicii fiind "blocate".

Comandantul clubului, colonelul Cristian Petrea, spune ca a gasit o solutie pentru a relua plata salariilor intregi de la 1 iulie, in timp ce pentru lunile in care oamenii si-au primit doar o parte din bani rezolvarea mai asteapta si va fi negociata.

"Dupa cum stiti, legea de aprobare a OG 38/2017 a fost promulgata in aprilie 2018. La unul din articole, la initiativa clubului Steaua, a fost facuta o derogare pentru personalul militar si civil din Aparare care practica sportul de mare performanta. Adica poate cumula solda cu veniturile obtinute din alta parte. Modificarea s-a facut, repet, in aprilie 2018. Intre timp, prin Legea 25 a fost modificat Codul Fiscal. Daca, pana atunci, impozitul pe venit si contributiile erau platite de sportiv, acum impozitul se plateste la sursa, iar pentru celelalte contributii, sportivul desemneaza clubul sau alta persoana. Noi suntem pe cale de a realiza aceste acte aditionale si speram, cu 1 iulie, sa intram in normal cu achitarea acestor contracte de activitate sportiva. O vom negocia si vom gasi o solutie", a explicat colonelul Petrea.

Pana cand noile contracte vor fi semnate, iar solutiile negociate, sportivii si antrenorii de la Steaua reclama pierderi cumulate de ordinul sutelor de mii de euro in cele mai bine de sase luni de plata partiala a salariilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Steaua probleme salarii, #Steaua salarii contracte , #stiri Steaua