Raportul de meci al lui Deaconu a fost facut public

Vineri, 28 Martie 2008, ora 11:04
2497 citiri
Raportul de meci al lui Deaconu a fost facut public

Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal va lua decizia din partida Rapid - Steaua in cursul zilei de vineri, sedinta urmand a incepe de la ora 12:00, iar cazul "Bricheta" se va judeca de la ora 17:00.

Oficialii Comisiei de Disciplina i-au cerut parerea sefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, iar decizia finala pare sa depinda in clipa de fata de CCA.

In functie de raspunsul CCA, Comisia de Disciplina a FRF ar putea lua una din urmatoarele trei decizii: acordarea celor 3 puncte "la masa verde" Stelei, rejucarea meciului din minutul 73 fara spectatori, sau rejucarea partidei din minutul 0, de la scorul 0 - 0, pe un teren neutru si fara spectatori.

Raportul arbitrului care a intrerupt partida in minutul 73, Alexandru Deaconu, dupa ce a fost lovit in cap cu o bricheta aruncata din tribune, a fost facut public.

"La aproximativ doua minute dupa ce am fost lovit, m-am deplasat spre locul unde urma sa se reia jocul, insa in acel moment mai multe obiecte au fost aruncate din acelasi sector, moment in care am considerat ca integritatea fizica a jucatorilor si a brigazii de arbitri este pusa in pericol si am oprit definitiv jocul. Mentionez ca dupa ce am fost lovit, am vrut sa continui jocul, dar spectatorii au aruncat din tribuna cu obiecte spre mine", a scris Deaconu in raport dupa terminarea partidei, informeaza GSP.

Stelistii se apara mentionand ca a fost o eroare de arbitraj, dar decizia ramane in picioare ca si in cazul unui penalty acordat pe nedrept.

"E o eroare de arbitraj, insa decizia arbitrului e suverana, asa cum ramane in picioare si o eliminare incorecta sau un penalty inventat", a declarat un oficial din Ghencea.

La polul opus se afla rapdistii care anunta ca vor merge pana in panzele albe pentru dreptate, in cazul in care Stelei i se vor acorda cele 3 puncte.

"Voi trimite un memoriu catre FIFA si UEFA, nu este normal ce se intampla", anunta George Copos, sustinut si de directorul tehnic al clubului din Giulesti, Nicolae Manea: "Cum masura lui Deaconu a fost incorecta, vrem rejucarea meciului. Din minutul 1 sau 73, asta chiar nu mai conteaza", a spus oficialul.

Intr-un caz asemanator cu cel din Giulesti, Federatia Germana de Fotbal a amendat clubul la care evolueaza si Niculescu, Tararache si Filipescu, Duisburg, pentru o bricheta aruncata din tribune care l-a nimerit pe centralul Wagner, spargandu-i capul.

Arbitrul nu a intrerupt partida, iar scorul a ramas acelasi si dupa decizia Federatiei, iar singura sanctiune a fost de 40.000 de euro.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat arbitrii prezenti miercuri la sedinta ca cine nu va lua aceeasi masura ca Deaconu in conditii similare derbiului Rapid - Steaua, va fi exclus din arbitraj.

"Va acuz ca nu aplicati uniform regulamentul. Controlul disciplinar e la pamant. Va este frica. Trebuie sa fiti judecatorii cu zambetul pe buze. Masura regulamentara luata de Deaconu deschide orizonturi noi in fotbalul romanesc. Faceti ca Deaconu in cazuri similare si va sprijinim. Acesta a deschis noi orizonturi. Cine nu o sa ia aceeasi masura va fi exclus din arbitraj. Sunt nasul parintilor lui Deaconu la nunta lor de argint, iar Deaconu a fost junior la Steaua si echipa nationala", a declarat Mircea Sandu.

Războiul lui Sîrski: „Leopardul zăpezii“ pariază pe drone, răbdare și disciplină pentru a învinge Rusia
Războiul lui Sîrski: „Leopardul zăpezii“ pariază pe drone, răbdare și disciplină pentru a învinge Rusia
La trei luni după ce generalul Oleksandr Sîrski a preluat comanda Forțelor Armate ale Ucrainei, soldații ucraineni luptă din greu, făcând Rusia să sângereze, dar pierzând încă teren....
Gestul kosovarului Krasniqi la Constanța, dezaprobat clar de către specialiști
Gestul kosovarului Krasniqi la Constanța, dezaprobat clar de către specialiști
Bogdan Lobonț (46 de ani), antrenorul interimar al giuleștenilor, l-a înlocuit în minutul 60 al meciului cu Farul pe Krasnoqi, dar internaționalul kosovar nu l-a privit pe tehnician și chiar...
#deaconu, #raport, #meci, #Rapid, #Steaua, #decizie, #FRF, #comisie, #disciplina , #stiri Steaua