Retrospectiva: Steaua in Liga Campionilor

Vineri, 26 Decembrie 2008, ora 17:04
955 citiri
Retrospectiva: Steaua in Liga Campionilor

Vicecampioana a Romaniei in sezonul 2007/2008, Steaua Bucuresti s-a calificat in turul III preliminar al Ligii Campionilor. Sortii le-au harazit ros-albastrilor un adversar redutabil, echipa turca Galatasaray Istanbul.

Intr-un mod neasteptat, cele doua meciuri din turul III preliminar au fost dominate de stelisti. Meciul de la Istanbul s-a incheiat la egalitate, scor 2-2, dupa ce romanii conduceau cu 2-0 in minutul 15. In retur, ros-albastrii se impun cu 1-0, gol Nicolita, si se califica pentru a treia oara consecutiv in grupele Ligii Campionilor.

Tragerea la sorti a grupelor a parut una norocoasa, ros-albastrii urmand a intalni campioanele Frantei si Germaniei, Olympique Lyon respectiv Bayern Munchen, precum si echipa lui Adi Mutu, AC Fiorentina.

Debutul in sezonul 2008/2009 al Ligii Campionilor a fost in data de 17 septembrie, Stadionul Ghencea fiind vizitat de nemtii de la Bayern. Partida am putea spune ca nu a avut istoric, germanii dominand autoritar desi la final s-au impus doar cu 1-0. Columbianul Zapata are meritul de a fi aparat o serie de suturi foarte puternice expediate de italianul Luca Toni.

In 30 septembrie, Steaua se deplasa pe Artemio Franchi din Florenta pentru a da piept cu Fiorentina lui Mutu. A fost o partida frumoasa, cu multe actiuni de poarta. Portughezul Antonio Semedo, cel ce se anunta a fi trasnferul anului in Ghencea a irosit insa cu seninatate o sumedenie de ocazii clare. De partea cealalta, Zapata a inchis poarta, astfel ca meciul s-a incheiat la egalitate, scor 0-0.

Dupa egalul de la Florenta, stelistii au asteptat increzatori vizita campioanei Frantei, vechea cunostinta din grupe. Partida a fost poate cea mai buna vazuta pe Ghencea in aceasta competitie. Steaua a condus cu 2-0 si 3-2, parand capabila sa obtina un rezultat mare. N-a fost sa fie, francezii s-au dezlantuit in repriza a doua si au castigat cu 5-3.

Returul de Lyon a gasit Steaua intr-o noua formula. Cu Dorinel Munteanu pe banca, inlocuindu-l pe Lacatus, si cu Pantelis Kapetanos titular in atac. Evolutia ros-albastrilor per ansamblu a fost multumitoare si doar greselile au facut ca francezii sa castige cu 2-0.

Penultima partida din grupe a fost la Munchen, pe impresionantul stadion Allianz Arena. In acest meci Steaua a fost inexistenta, fiind spulberata de campionii Germaniei. Scorul de 3-0 nu reflecta realitatea din teren, nemtii ratand multe ocazii monumentale. Mai mult, desi a incasat 3 goluri, Robinson Zapata a fost cel mai bun portar din Liga in etapa a cincea a grupelor.

Ultimul meci, cu Fiorentina, era si cel decisiv in vederea ocuparii locului 3 in grupa, cel care asigura prezenta in Cupa UEFA. Fiorentina venea la Bucuresti cu 2 puncte, in timp ce Steaua avea unul singur. Meciul propriu-zis a fost unul din cele mai slabe din faza grupelor, ambele echipe fiind foarte slabe. Publicl din Ghencea s-a aflat in protest, huiduind copios patronul dar si pe jucatori. Scorul final a fost 1-0 pentru italieni, Gilardino marcand in minutul 66.

Desi a inceput foarte bine aventura europeana, egal si victorie cu Galatasaray, Steaua a terminat sezonul 2008 de Liga Campionilor in genunchi. Batuta acasa de Fiorentina lui Mutu si in plin scandal cu proprii suporteri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Steaua Liga Campionilor, #retrospectiva, #rezultate , #stiri Steaua