Scandalagiii fotbalului romanesc (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 17:01
4418 citiri
Scandalagiii fotbalului romanesc (Opinii)

Exista in fotbalul romanesc o serie de personaje al caror unic scop este provocarea sau intretinerea scandalului. Fara scandal, respectivii nu ar avea loc decat in restaurantele cu lautari in care unii dintre fotbalisti incearca sa agate diverse asistente din emisiunile de cancan.

In ultimele zile, o veritabila "ceata a lui Pitigoi" s-a format la Steaua dupa ce antrenorul Laurentiu Reghecampf a fost lasat din brate de o parte a presei sportive si a inceput sa incaseze critici dupa critici. Astfel, nevasta impresar-manager-presedinte de club Anamaria Prodan, managerul "ros-albastrilor", Meme Stoica, si intr-o neasteptat de mica masura, finantatorul echipei din Ghencea, Gigi Becali, au facut front comun impotriva "dusmanilor" care vor sa destabilizeze Steaua.

Interesant este urmarit de la ce a plecat totul. Steaua, lider autoritar in Liga 1, a avut o perioada de pregatire dezastruoasa, cel putin din punctul de vedere al rezultatelor din meciurile amicale. Mai mult, dincolo de rezultatele sub asteptari, "ros-albastrii" au comis multe, multe erori in toate compartimentele. Astfel, in mod absolut firesc, oameni cu experienta in fotbal, asa cum sunt un Anghel Iordanescu, un Emeric Ienei, un Ilie Dumitrescu si chiar un Cornel Dinu, au subliniat aceste erori si au tras cateva semnale de alarma.

Aceasta atitudine a "batranilor" nu a fost pe placul lui Laurentiu Reghecampf, care a avut o reactie dura, desi avea in fata titani ai fotbalului romanesc, oameni care au reusit sa obtina rezultate cu care foarte greu ne vom mai intalni.

Insa nu Reghecampf a fost cel care a pus gaz pe foc, ci oamenii din jurul lui care, din diferite motive, s-au simtit datori sa il "apere" pe antrenor.

Prima si cea mai vehementa a fost sotia Anamaria Prodan, "Prodanca" pentru fanii emisiunilor televizate. Nevasta lui Reghecampf fiinteaza in fotbalul romanesc de un numar de ani si, desi clameaza oriunde este ascultata ca a avut rezultate nemaivazute in acest sport, nu stiu daca exista cineva care sa poata spuna exact ce a facut ea pana acum.

Anamaria are licenta de impresar, a facut cateva transferuri pe la echipele pe care le-a antrenat sotul ei, a condus o scurta perioada clubul Universitatea Cluj, fiind alungata din orasul ardelean de suporterii furiosi si... cam atat. Extra-fotbal, este prietena cu mai multe dudui care au facut cariera in presa romaneasca in emisiuni si ziare de scandal, dar e treaba ei cu cine se intretine.

Meme Stoica este managerul general al Stelei. El are ca motto o sintagma nobila - "Mai bine mor in picioare decat sa traiesc o viata in genunchi". A plecat de la echipa din Ghencea, prima oara, in 2007, dupa o cearta teribila cu finantatorul Gigi Becali. Cearta pe care cei doi au dus-o, binenteles, pe ecranele televizoarelor si in paginile ziarelor. A jurat atunci ca nu va mai lucra niciodata cu Becali, ca ar prefera sa isi duca restul zilelor intr-o cutie de carton decat sa revina la echipa latifundiarului. A uitat tot si s-a angajat din nou la Steaua.

Mai mult, Meme este condamnat la inchisoare cu executare, de prima instanta, in celebrul "Dosar al Transferurilor" si este, de asemenea, cautat de Fisc pentru o serie de nereguli facute in perioada in care era manager al Unirii Urziceni. Din nou, performantele lui in fotbalul romanesc sunt greu identificabile. Daca il intreaba cineva, spune ca are o suma de trofee interne si numeroase participari in cupele europene, mai sa spui ca a fost jucator si nu un oficial cu o implicare aproximativa in politica de transferuri sau in pregatirea echipei.

Criticilor lui Reghecampf cei doi le-au raspuns asa cum stiu, cu scandal. Discutia despre erorile de incepatori facute de jucatorii Stelei in meciurile amicale a fost lasata in planul secund, fiind promovate presupusele betii si amante ale lui Cornel Dinu, sau marea echipa a Stelei din 1986 care a fost construita de marele antrenor Halagian, Ienei fiind doar un amarat care a profitat de munca "Armeanului" si castigand un trofeu, Cupa Campionilor Europeni, pe care oricine l-ar fi luat fluierand.

Daca Iordanescu si Ienei au avut maturitatea de a se retrage dintr-o asemenea "disputa", Cornel Dinu a intrat in jocul "cetei" si a dezvaluit presupuse blaturi facute de Reghecampf in perioada in care juca in Germania. Atat i-a trebuit. Parca asteptand ocazia de a se remarca printr-un nou scandal, Anamaria Prodan a insirat vrute si nevrute, recunoscandu-se mandra de faptul ca jigneste oameni ce au un nume important in fotbal.

Acum nu mai conteaza de la ce a plecat totul. Chiar daca mai este foarte putin pana la "dubla" dintre Steaua si Ajax, din Europa League, iar "ros-albastrii" nu au decat un singur atacant veritabil, Rusescu, si incaseaza goluri de incepatori din faze fixe, nimeni nu mai spune nimic. Important este ce va mai spune Anamaria Prodan, cum ii va da replica Dinu si in ce fel va interveni Meme Stoica.

In cazul in care Steaua va avea o evolutie buna in Europa League si va elimina Ajax-ul, sotia antrenorului promite noi scandaluri. In cazul in care baietii lui Reghecampf vor fi batuti de olandezi, probabil ca se va considera ca oricum era greu de scos o formatie de talia "lancierilor", deci nu e o pierdere atat de mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#scandal fotbal romanesc, #Anamaria Prodan Meme Stoica Cornel Dinu, #Reghecampf scandal Cornel Dinu , #stiri Steaua