Steaua a scapat de suspendare, dar s-a ales cu o amenda drastica de la UEFA

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 16:12
2643 citiri
Steaua a scapat de suspendare, dar s-a ales cu o amenda drastica de la UEFA

UEFA a decis ca Steaua sa primeasca o amenda de 30.000 de euro ca urmare a incidentelor de la finalul partidei cu Napoli, din etapa a doua a Grupei K a Europa League.

Totusi, "ros-albastrii" nu se pot declara nemultumiti de decizia forului european deoarece riscau ca stadionul sa le fie suspendat sau chiar sa fie exclusi din competitie.

Saptamana trecuta, la finalul intalnirii cu Napoli, jucatorii si oficialii trupei din Bulevardul Ghencea au sarit la gatul arbitrului polonez Marcin Broski, dupa ce acesta a prelungit partida cu 8 minute, permitandu-le italienilor sa egaleze.

Apoi au intrat in scena fanii trupei antrenate de Marius Lacatus. Suporterii din Ghencea au aruncat cu scaune si diverse obiecte inspre brigada poloneza de arbitri, care a fost nevoita sa paraseasca terenul sub escorta stewarzilor.

Steaua, egalata in minutul 98 de Napoli

Stelistii au vrut sa-l linseze pe arbitrul care i-a furat cu Napoli

"FC Steaua anunta ca echipa noastra a fost sanctionata cu o amenda de 30.000 de euro de catre Comisia de Disciplina a UEFA. Forul european a luat aceasta decizia din cauza reactiei suporterilor de la finalul meciului cu Napoli, atunci cand fanii au aruncat cu scaune si alte obiecte inspre brigada de arbitrii si alti oficiali UEFA. Aceasta sanctiune este ultimul avertisment pe care UEFA l-a transmis clubului nostru referitor la comportamentul fanilor. In cazul in care aceste incidente se vor repeta, clubul nostru va fi nevoit sa suporte sanctiuni mult mai drastice ce pot duce la suspendarea terenului. FC Steaua face un apel la toti suporterii sa vina sa incurajeze echipa intr-un mod civilizat si ii roaga pe acestia ca incidentele petrecute la meciul cu Napoli sa nu se mai repete", este comunicatul postat pe site-ul oficial al Stelei.

Tot joi, Comisia de Disciplina a UEFA a decis sa-l suspende pentru urmatoarele patru etape europene pe Pantelis Kapetanos, dupa ce-a fost eliminat in partida dintre Steaua si Napoli.

Kapetanos, suspendat 4 etape de UEFA

Intalnirea dintre Steaua si Napoli s-a terminat la egalitate, scor 3-3. Golurile intalnirii au fost marcate de Emilson Cribari (autogol), Cristi Tanase si Pantelis Kapetanos pentru trupa din Bulevardul Ghencea, respectiv Luigi Vitale, Marek Hamsik si Edinson Cavani pentru italieni.

Nebunie pe Ghencea: Italienii au fost atacati cu scaune, arbitrul acuza o agresiune

Urmatorul meci al Stelei in Grupa K a Europa League va avea loc pe 21 octombrie, la Utrecht.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Steaua amenda UEFA, #Steaua scapat suspendare UEFA , #stiri Steaua