Steaua, cea mai frumoasa amintire a marelui Van Basten

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 15:44
1927 citiri
Steaua, cea mai frumoasa amintire a marelui Van Basten

Fostul international olandez Marco van Basten a declarat ca finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, castigata de AC Milan, scor 4-0, in fata formatiei Steaua, reprezinta cea mai frumoasa amintire din cariera sa.

"Inca ma emotionez cand imi aduc aminte. Am jucat pe Camp Nou din Barcelona cu AC Milan de mai multe ori, dar cea mai frumoasa amintire este finala cu Steaua. Acest meci este de neuitat pentru mine, cu Nou Camp plin de fani ai Milanului, cu goluri, cu obtinerea unui titlu dorit de 30 de ani. A fost o noapte de neuitat. Pentru noi toti a fost o finala exceptionala, care nu poate fi uitata", a afirmat Van Basten intr-un interviu acordat publicatiei spaniole El Mundo Deportivo.

Van Basten a apreciat ca AC Milan a fost de neoprit in acel sezon, dupa ce in semifinale trecuse si de Real Madrid cu 5-0, in retur, scor 6-1 la general. In finala cu Steaua, Van Basten a marcat de doua ori, celelalte doua reusite apartinand conationalului sau Ruud Gullit.

In varsta de 47 de ani, Van Basten, castigator a trei Baloane de Aur, spune ca i-ar fi placut sa mai poata juca acum la echipa FC Barcelona, alaturi de Xavi, Iniesta sau Messi. "Daca ma uit la un meci al Barcelona sambata, restul saptamanii nu mai vad alte partide pentru ca ma plictisesc. Mi se pare ca ar fi alt sport, iar mie imi place fotbalul. Este o placere sa vezi aceasta Barca. Fotbalul Barcelonei este cel visat de Johan Cruyff acum 20 de ani si apoi de noi, fotbalistii sai. Este predominarea tehnici, a fotbalului in esenta, asupra fizicului, asupra tacticii. Ei pun in practica jocul copiilor de pe strazi si din parcuri in Utrecht-ul meu natal. In finala de pe Wembley, spectacolul oferit de Barca a fost senzational iar adversara era Manchester United".

Legendarul atacant crede ca FC Barcelona si Real Madrid sunt mai puternice decat orice alte echipe si sunt favorite la castigarea Ligii Campionilor.

Despre argentinianul Lionel Messi, Van Basten crede ca este un "fenomen", un jucator care a castigat totul, dar care inca are "foame de titluri". El a apreciat ca Messi ar trebui sa imparta Balonul de Aur cu toti coechipierii sai de la FC Barcelona, deoarece alaturi de ei este un jucator mai bun ca atunci cand joaca la nationala Argentinei. "Si fotbalului lui Xavi, Iniesta sau Cesc are nevoie de Lionel. Se completeaza perfect.Si cel mai bine este ca el continua sa creasca", a mentionat Van Basten.

Olandezul regreta ca pe lista nominalizatilor la Balonul de Aur nu este afla David Silva, un "jucator care aduce emotie si care are clasa".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Marco van Basten, #finala Steaua Milan , #stiri Steaua