Steaua, evaluata la 57 de milioane de euro: Iata cum s-a ajuns la aceasta suma uriasa

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 07:24
3610 citiri
Steaua, evaluata la 57 de milioane de euro: Iata cum s-a ajuns la aceasta suma uriasa
Foto: Facebook/ CSA Steaua

Marca Steaua a fost evaluata la peste 57 de milioane de euro, o suma uriasa pentru sportul romanesc si care a provocat reactii dintre cele mai dure.

Daniel Manate, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati (ANEVAR), a incercat sa explice cum s-a ajuns la o asemenea suma.

In primul rand, acesta spune ca evaluarea marcii este una globala si nu se refera doar la fotbal, ci la toate sporturile.

"Trebuie spus din capul locului ca acest brand, Steaua, despre care se spune ca valoreaza cat valoreaza, include nu doar fotbalul. Clubul Steaua are si alte sectii, care si ele contribuie si dau valoare acestui brand. Nu stiu exact cum s-a pus problema, care au fost termenii de referinta ai evaluarii, dar este cert ca evaluarea brandului Steaua a fost o operatiune extrem de delicata", a declarat Manate pentru Ring.

Acesta a continuat explicand care sunt procedurile pe care le parcurge un evaluator atunci cand are in lucru un asemenea proiect.

"Astfel de evaluari sunt extrem de complexe. Cer un timp indelungat de cercetare si bani, pot ajunge si la 100.000 de euro. Deci, solicitantul trebuie sa achite o suma destul de importanta. Nu cunosc exact datele, dar pot sa va spun ca valoarea unui activ necorporal, indiferent de ce fel este - poate sa fie un brevet de inventii sau o licenta de emisie daca vorbim despre media -, este extrem de dificil de estimat. Presupune cunostinte temeinice, experienta, acces la informatii foarte valoroase, care de cele mai multe ori nu sunt gratuite, asa ca de multe ori esti nevoit sa cumperi acele informatii de la un provider de incredere. Sunt anumite rate de redeventa care se aplica la anumite tipuri de venituri economice generate de brand.

Anunt oficial al Armatei: Suma colosala la care a fost evaluat brandul Steaua

La fel, pot fi informatii legate de tranzactionarea unor active necorporale asemanatoare, ca sa poata fi aplicata o comparatie. Estimarea valorii brandului Steaua este extrem de complicata si necesita experienta si foarte multa competenta. Nu pot face afirmatii despre valoarea facuta publica, de 57 de milioane de euro. Nu pot sa spun nici ca e mult si nici ca e putin pentru acest brand", a mai declarat presedintele ANEVAR.

Ministerul Apararii a anuntat recent ca marca Steaua a fost evaluata de un evaluator autorizat la suma de 57.306.150 de euro.

Ce valoreaza, de fapt, 57 de milioane de euro: Explicatiile unui avocat in cazul marcii Steaua

Acelasi evaluator va stabili in perioada urmatoare prejudiciul adus de echipa lui Becali in deceniul in care a folosit fara drept aceasta marca, precum si costul licentei pentru fotbal.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Steaua evaluare marca, #Steaua marca evaluata, #Armata Steaua evaluare , #stiri Steaua