Steaua, girafele si "fratii dinamita"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 12:24
2158 citiri
Steaua, girafele si "fratii dinamita"

"Fratii dinamita", Florin si Mihai Costea, si-au cam dat foc la valiza odata cu meciul dintre Ceahlaul si Steaua, pierdut lamentabil de "ros-albastrii". Criticati si chiar jigniti finantatorul clubului imediat dupa partida, cei doi, prin intermediul unui sms al juniorului, au anuntat ca nu sunt presul nimanui si ca nu mai vor la Steaua.

Atitudinea celor doi fata de fotbal este una complexa si mai mereu unitara pentru ca, atunci cand imparte vestiarul cu fratele mai mare, Mihai adopta si sustine comportamentul acestuia. Pentru a-i putea intelege, ar trebui sa facem o scurta istorie a transferurilor celor doi la fosta echipa din Ghencea.

Mihai Costea a fost cumparat de Gigi Becali pentru ca i-a placut cum joaca. N-au contat opiniile antrenorului, managerului sau a altor oameni care se pricep la fotbal. A fost cumparat in returul sezonului trecut, cand Craiova se zbatea in subsolul clasamentului Ligii 1, si s-a alaturat lotului stelist, chiar daca nu avea drept de joc. A fost o perioada in care impresiona la antrenamente, dupa cum marturiseau cei care l-au urmarit la acea data. A fost trimis din nou la Craiova sa ajute echipa sa evite retrogradarea, dupa care a revenit la Steaua in vara. Lucrurile mergeau bine pentru Costea cel mic, care reusise sa se integreze si evolua constant bine, sau macar in nota echipei.

La ceva timp dupa dezafilierea Universitatii Craiova, la Steaua a sosit si Florin Costea. Laudat de multi pentru talentul sau, criticat de altii pentru felul in care vede fotbalul, cel poreclit "Cioara" a aparut in fata jurnalistilor, dupa ce a semnat cu Steaua, purtand un tricou cu un imprimeu care a facut senzatie la vremea respectiva - doua girafe in plin proces de imperechere.

Inglobarea lui Costea cel mare in lotul "ros-albastru" a adus si primele probleme. Mihai si-a pierdut entuziasmul, a acceptat si a participat la "glumitele" fratelui sau, atitudinea sa generala a devenit aroganta... Toata aceasta stare de fapt a fost cunoscuta, tolerata si chiar incurajata de Gigi Becali. Nu de putine ori, cei doi au fost salvati de latifundiar de sanctiuni dorite de antrenori, astfel ca ego-ul si aroganta lor au crescut proportional.

Totul s-a vazut pe teren. Impusi titulari, Mihai si Florin Costea, care, la baza, joaca pe acelasi post, n-au lasat niciodata impresia ca fac parte din echipa. Individualisti, indolenti, aroganti si in timpul jocurilor, ei combinau aproape exclusiv intre ei, se certau, incercau finalizari fanteziste.

Buba s-a spart dupa infrangerea de la Piatra Neamt. Criticati public de patron, cei doi olteni au avut, pentru prima data, o atitudine profesionista transmitandu-i latifundiarului ca pleaca din cauza reactiilor pe care acesta le are in public.

Chiar si din acest singur motiv ar fi pacat ca cei doi fotbalisti sa fie stigmstizati, desi ei poarta o parte din vina. Dar nu cea mai mare, care ii revine omului ce se substituie antrenorului, scouterilor, psihologului si tuturor celor care au o functie in cadrul unei echipe. Mihai si Florin Costea au fost transferati "dupa ureche", pentru ca s-a putut. Au fost impusi titulari desi joaca pe acelasi post si au aratat, si la Craiova si la Steaua, ca se calca pe picioare cand sunt amandoi pe teren. Actele de indisciplina le-au fost tolerate si incurajate.

Acestea sunt doar o parte din motive, insa cel mai trist lucru este ca "fratii dinamita" nu reprezinta un caz singular.

Va mai amintiti de Vali Badea, Andrei Cristea, Arthuro, Elton, Kapetanos, Dica? Toti au jucat bine o perioada si toti au plecat de la Steaua criticati aspru de finantator. Acelasi finantator care anunta acum alte transferuri in iarna. Tot "dupa ureche", desi are in curtea proprie jucatori foarte buni. Indisciplinati, aroganti, nepregatiti fizic, da, insa cu mare potential.

Totusi, in traditia ultimilor 10 ani, Gigi Becali demonstreaza ca nu a invatat nimic din greseli si ca nu se pricepe deloc la fotbal, asa cum i-a spus, voalat, si Ilie Dumitrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#fratii Costea Steaua, #Mihai Florin Costea, #fratii costea dati afara steaua , #stiri Steaua