Steaua, implicata in cazul "mita in arbitraj"

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 07:46
2776 citiri
Steaua, implicata in cazul "mita in arbitraj"

Steaua Bucuresti este implicata in scandalul "mita in arbitraj", insa cel putin deocamdata "ros-albastrii" par a fi victime. Fostul arbitru Ionica Serea si Marius Martis, "fluierasul" aflat inca in activitate, au fost retinuti joi de DNA fiind suspectati ca au "tras" cu FC Arges la un meci cu Steaua.

Meciul incriminat de procurorii anticoruptie este FC Arges - Steaua, scor 2-2, disputata in sezonul trecut, dupa cum marturisea chiar Martis inainte de a fi retinut.

"Este vorba despre Partida FC Arges - Steaua 2-2, din returul campionatului trecut, pe care a arbitrat-o Serea. Ce nu inteleg e cu ce sunt eu de vina in acest caz?! Daca Serea a facut ceva, a facut el, nu eu. Mi-au zis ca eu ma cunosteam cu cei de la FC Arges. Pai, si Serea se cunostea cu ei. Fiecare sa raspunda pentru ce a facut, nu sa fiu bagat si eu in aceasta poveste. Eu, unul, nu am luat nici un ban si asta se va demonstra", a spus Martis in Gazeta Sporturilor.

Imediat dupa ce a fost anuntat ca a fost retinut pentru 24 de ore, arbitrul din Focsani l-a acuzat din nou pe Ionica Serea.

"Nu pot sa trag eu pentru altii. Am fost acuzat ca am fost complice la un meci al lui Serea", a tunat Martis in timp ce era dus spre duba Politiei.

Conform unor surse apropiate anchetei, Serea si Martis ar fi primit aproximativ 20.000 de euro pentru a favoriza Argesul in disputa cu Steaua.

FC Arges - Steaua, meci cu cantec

Partida dintre FC Arges si Steaua a fost precedata de cateva declaratii cel putin interesante, Cornel Penescu, patronul pitestenilor, fiind sigur ca va fi "furat" de Serea.

"E o brigada cu dedicatie. Avem motive serioase sa-l suspectam pe Serea. Steaua e echipa pe care a arbitrat-o de cele mai multe ori in cariera. Nu-l recuz, doar atrag atentia. Si sper sa-si faca dracu' treaba, altfel va fi de rau pentru el", spunea Penescu in urma cu un an.

De altfel, si observatorul intalnirii, Aron Huzu, marturiseste ca i-a spus lui Serea sa fie foarte atent la joc si recunoaste ca acesta a condus meciul fara greseala.

"Nu mai retin exact in ce context, dar inaintea meciului, i-am zis sa fie foarte atent, fiindca libertatea omului e mai presus decat orice. A condus insa impecabil acel joc", a spus Huzu, mentioneaza sursa citata.

Arestat la un an dupa ce a fost dat afara din arbitraj

Ionca Serea a fost retinut de DNA la exact un an dupa acesta si-a luat adio de la cariera de arbitru. In data de 29 aprilie 2009, CCA il excludea din arbitraj pe focsanean dupa ce acesta facuse praf semifinala Cupei Romaniei dintre CFR Cluj si FC Vaslui, dezavantajandu-i evident pe moldoveni.

Serea si Martis vor fi prezentati judecatorilor vineri, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Steaua mita arbitraj, #Ionica Serea retinut DNA, #Marius Martis retinut DNA, #Arges Steaua DNA , #stiri Steaua
Comentarii