Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Steaua, ingenuncheata de Meme Stoica

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 07 Martie 2011, ora 18:17
3563 citiri
Steaua, ingenuncheata de Meme Stoica

Steaua a terminat in genunchi partida cu FC Brasov, din etapa a XX-a a Ligii 1. Dar nu scorul disputei, 0-3, a fost cel care a desavarsit umilinta "ros-albastrilor", ci gestul unor jucatori si al unor membri ai staff-ului de a ingenunchea in fata peluzei.

Revenit de trei luni in Ghencea, dupa ce a uitat subit de scandalul de proportii in care a fost implicat alaturi de patronul Gigi Becali, Mihai Stoica a contribuit serios la desavarsirea uneia din cele mai negre zile din istoria moderna a singurei echipe romanesti ce a castigat un trofeu continental.

Privit ca un adevarat "salvatore della patria" in momentul in care a anuntat ca revine in Ghencea, Meme nu s-a remarcat cu nimic. Campania de transferuri din iarna a fost una complet esuata - au fost cedati jucatorii care au tinut practic echipa in spate in ultimele doua sezoane, Kapetanos si Stancu, si au fost adusi fotbalisti liberi de contract, pusi pe liber de alte formatii, ca Dica sau Burdujan. Situatia stadionului a redevenit incerta, in fiecare luna existand pericolul evacuarii de pe Ghencea. Suporterii sunt tot mai putini la stadion, nici macar cei care si-au cumparat abonamente in timpul mandatului lui Piturca nefiind interesati de "noua echipa" pastorita de Meme.

Cu asemenea realizari de exceptie, managerul general al Stelei trebuia sa iasa in evidenta. Si a facut-o!

Finalul partidei cu Brasovul l-a gasit pe Stoica in fata peluzei, discutand cu reprezentantii a ceea ce a mai ramas din galerie. Cand jucatorii au venit si ei la suporteri, pentru a-si cere scuze, au fost indemnati de manager sa se aseze in genunchi.

Gestul, complet gratuit si, mai mult, copiat dupa cei de la Slavia Praga, nu a aratat demonstrat nimic. Steaua a jucat intr-adevar execrabil cu Brasovul, insa a jucat la fel de execrabil si in prima etapa din 2011, la Craiova, cand a castigat norocos, dar putea la fel de bine sa piarda tot cu 3-0. Atunci nu l-a mai vazut nimeni pe Meme indemnandu-si jucatori sa se aseze in genunchi in fata fanilor.

Mai mult, luni, Marius Lacatus si-a anuntat demisia din functia de antrenor principal. Alaturi de "Fiara" au plecat si doi dintre "secunzi" - Edi Iordanescu si Ioan Naghi. Un cutremur de amploare la orice club, care insa nu a fost deloc comentat de omul "numarul 2" - managerul general - cel cu atributii directe in acest sens. S-a auzit doar ca ar fi vrut sa renunte, insa a fost "intors din drum". Nicio declaratie oficiala cu privire la evenimentele care au zguduit echipa.

Mai bine mor in picioare decat sa traiesc o viata in genunchi este motto-ul lui Mihai Stoica. Steaua este in genunchi si nu se intrevad sperante prea mari de redresare.

* In cursul zilei de luni, decizia lui Mihai Stoica de a-i ingenunchea pe jucatori in fata galeriei a fost aspru criticata de doi fosti antrenori ai Stelei - Cosmin Olaroiu si Victor Piturca.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Steaua ingenuncheata Meme Stoica, #jucatori Steaua genunchi, #Steaua invinsa Brasov, #Lacatus demisie Steaua , #stiri Steaua