Steaua, LPF si Meme Stoica, audiati de CNCD

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 07:26
1984 citiri
Steaua, LPF si Meme Stoica, audiati de CNCD

Presedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a declarat ca a chemat, marti, la audieri, clubul Steaua si LPF, precum si pe managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, si pe fostul crainic Gabriel Safta, in legatura cu incidentele de la derbiul cu Rapid, din etapa a 9-a a Ligii 1.

"Sunt doua sesizari facute, una de la FC Rapid, semnata de domnul Zotta si una de la Partida Romilor. Nu stiu daca cea din partea clubului Rapid este facuta de Liga Suporterilor Rapidisti, eu am vazut una semnata de domnul Zotta si una din partea Partidei Romilor. Maine (marti - n.red.) sunt programate audieri si dupa faza de audieri se va face un raport care va fi analizat in prima sedinta de colegiu.

Miercuri este programata o sedinta de colegiu, dar nu stiu daca va fi introdus dosarul sau nu, depinde daca va fi pregatit pentru luarea unei decizii. La audieri am citat clubul Steaua, LPF, pe domnul Gabi Safta si pe domnul Stoica Mihai si am cerut un punct de vedere de la FRF", a declarat presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Comentand afirmatiile facute luni de Gigi Becali, Asztalos Csaba Ferenc a dorit sa-i reaminteasca finantatorului FC Steaua faptul ca in Colegiul Director al CNCD majoritari sunt romanii, doar doi membri fiind de nationalitate maghiara.

"Eu nu pot raspunde tuturor lucrurilor imaginare pe care le spune domnul Becali. Eu am inteles ca pentru domnul Becali un cetatean roman trebuie sa fie neaparat roman. Sunt aprecierile si judecatile de valoare ale domnului Becali. Poate isi aminteste insa ca intamplator atunci cand Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni antrenor era un maghiar, poate isi aminteste ca a avut in lot maghiari cum a fost cazul domnului Boloni sau isi aminteste ca a avut si alte minoritati in lot atunci cand a facut performante. Sau poate isi aminteste de alti minoritari care au reprezentat cu deminate si succes interesele Romaniei.

Mai uita domnul Becali faptul ca sunt noua membri in Colegiul Director si intamplator doar doi sunt maghiari. Votul se ia cu majoritate de cinci, iar romanii sunt majoritari in colegiu. Votul presedintelui e egal cu votul celorlalti, nu am un avantaj. Sunt 66 de angajati la CNCD trei sunt magiari, inclusiv pe cabinetul meu sunt angajati romani, nici macar nu sunt din Transilvania, majoritatea sunt din Moldova. Aproximativ 70 la suta dintre angajati sunt stelisti, mai sunt si rapidisti si dinamovisti si o parte, ca mine, care tinem cu Sportul Studentesc".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Steaua audieri CNCD, #Mihai Stoica audiat CNCD, #Steaua rasism Rapid , #stiri Steaua