Steaua se apara la UEFA cu 5>3

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 11 Iunie 2013, ora 17:14
2213 citiri
Steaua se apara la UEFA cu 5>3

Clubul Steaua Bucuresti traverseaza unul dintre cele mai dificile momente din intreaga lui istorie, insa oficialii "ros-albastrilor" nu par sa constientizeze acest lucru. Sau, daca o fac, isi tradeaza incompetenta.

Imediat dupa ce Gigi Becali a fost bagat in puscarie, el primind multiple condamnari in trei dosare diferite, conducerea Stelei a "disparut" subit. Nicio reactie, nicio declaratie, nicio luare de pozitie, asta desi unul dintre acele dosare viza in mod direct formatia din bulevardul Ghencea.

A trecut o buna bucata de timp pana cand managerul general, cel care se remarcase pana atunci prin vizitele tot mai dese la penitenciar, a sustinut o conferinta de presa.

Intalnirea cu jurnalistii ar fi trebuit sa clarifice situatia Stelei, mai ales ca zvonurile referitoare la o excludere din cupele europene erau tot mai multe si tot mai dese. N-a fost cazul pentru ca omul "cu putere deplina" din Ghencea a prezentat o serie de impresii personale si o scrisorica patetica a sefului sau. Cam putin, mai ales daca ne gandim la situatia extraordinar de delicata a clubului.

Intre timp, UEFA, contrazicand absolut tot ce a spus Mihai Stoica, a anuntat ca a deschis o ancheta ce vizeaza direct campioana Romaniei, miza fiind, surpriza, prezenta in cupele europene.

In aceste conditii, n-ar fi exclus ca Steaua sa se apere in fata forului continental cu o sintagma facuta celebra de acelasi Meme - "5 > 3" - una care tradeaza vastele cunostinte juridice pe care acesta le are.

Asa cum spuneam la inceput, "ros-albastrii" se afla intr-unul din cele mai dificile momente din istorie. Iar aici nu este vorba doar despre impactul asupra bugetului pe care l-ar avea o eventuala excludere din competitiile europene, ci despre insusi blazonul clubului.

O buna parte a gloriei adusa de generatiile din 1986, de la mijlocul anilor '90 sau cea din 2006 ar fi stirbita iremediabil. Excluderea Stelei din cupele europene inseamna recunoasterea la nivel international a implicarii clubului in mizerii fotbalistice.

Un lucru extrem de grav, cu implicatii majore, pe termen lung, dar pe care conducatorii formatiei din bulevardul Ghencea se fac ca nu-l observa. Sau, mai rau, ei chiar nu realizeaza pericolul.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Steaua UEFA proces, #Steaua exclusa UEFA, #Steaua cupe europene, #Mihai Stoica Steaua UEFA , #stiri Steaua