Tragedie in fotbalul romanesc: O legenda a Stelei s-a sinucis!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 18:25
7929 citiri
Tragedie in fotbalul romanesc: O legenda a Stelei s-a sinucis!
Foto: Fanatik

Un nume legendar din istoria clubului Steaua s-a sinucis, joi, la varsta de 56 de ani.

Potrivit postului Digi24, Lucian Balan, omul care a jucat pentru Steaua la cele mai mari victorii din istoria fotbalului romanesc, castigarea Cupei Campionilor Europeni si a Supercupei Europei, a decis sa isi puna capat zilelor.

Fostul fotbalist avea mari probleme financiare de cativa ani, iar recent isi pierduse si mama.

"M-a sunat aseara (miercuri seara - n.red.), am vorbit cu el la telefon, trebuia sa vina astazi la mine sa discutam. Cred ca avea o problema din moment ce m-a sunat. Stiu ca acum doua saptamani a murit mama lui, era singura lui ruda. Este o veste absolut socanta pentru mine si acum am realizat ca el de fapt n-a mai ajuns astazi la mine", a declarat pentru ProSport Catalin Chereches, primarul din Baia Mare.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Lucian Balan a murit din cauza unei intoxicatii voluntare cu medicamente, el lasand chiar si un bilet de adio.

Colegul sau de camera de la Steaua, Helmuth Duckadam, a dezvaluit ca Balan a mai avut o tentativa de suicid.

"A fost colegul meu de camera, dar, din pacate, asa cum multi stiu, avea un viciu, jocurile de noroc. Au vrut multi sa-l ajute. El a mai avut tentative...", a spus Duckadam la DigiSport.

Un alt fost coechipier de-al lui Balan din perioada Steaua, Adrian Bumbescu, a marturisit ca acesta era destul de afectat de decesul mamei sale.

"Eu vorbeam saptamanal cu Lucica, era foarte afectat de moartea mamei lui. Ramasese singur, imi pare nespus de rau", a spus si Bumbescu.

Lucian Balan a evoluat pentru Steaua in perioada 1985 - 1989, participand la castigarea singurelor doua trofee europene din istoria fotbalului romanesc.

A plecat apoi peste hotare, jucand la Antwerp si Murcia, incheindu-si cariera tot in Ghencea, la inceputul anilor '90.

Ulterior, s-a confruntat cu mari probleme financiare, multe fiind cauzate de viciile sale extrasportive. Ultimul angajament al sau a fost la centrul de juniori de la FCM Baia Mare, acolo de unde a fost dat afara anul trecut.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Lucian Balan Steaua sinucis, #Lucian Balan Steaua mort, #Lucian Balan sinucis Steaua , #stiri Steaua