Un fotbalist de la Steaua, plangere penala la DNA: Cum acuza LPF si echipa lui Becali

Joi, 05 Februarie 2015, ora 08:24
4426 citiri
Un fotbalist de la Steaua, plangere penala la DNA: Cum acuza LPF si echipa lui Becali
Foto: Gazeta Sporturilor

Un fotbalist de la Steaua este gata sa dea startul unei noi anchete a DNA in fotbalul romanesc dupa ce, spune el, nu reuseste sa isi gaseasca dreptatea in instantele sportive.

Atacantul Mihai Costea vrea sa isi rezilieze intelegerea cu echipa campioana si sa isi recupereze salariile restante, insa nu reuseste sa ii convinga pe cei de la Comisii.

Jucatorul oltean ii acuza pe membrii Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor (CNSL) ca refuza sa judece cazul, ajutandu-i astfel pe cei de la Steaua, anunta Gazeta Sporturilor.

"Sunt scarbit de ce se intampla la comisii si nu-mi ramane decat sa le fac plangere penala membrilor lor! Simt ca sunt batjocorit si ca nu am nici un drept!

In iunie m-am adresat Comisiei LPF pentru ca asa ma obliga regulamentul FRF cu o cauza simpla, si anume sa se stabileasca daca pot sau nu sa devin liber. De atunci astept o solutie. Cei de la Comisie, din interese doar de ei stiute, refuza practic judecarea acestei cauze.

Mai intai au suspendat cauza pentru ca cei de la Steaua demarasera o procedura disciplinara impotriva mea. Am castigat acest litigiu, iar clubul a facut adresa ca nu vrea motivarea hotaririi si ca nu intelege s-o atace. Am cerut repunerea cazului pe rol, cand s-a terminat litigiul de la Disciplina, insa cei de la CNSL au refuzat sa judece cauza, solicitand ei, fara nici un drept si abuziv, motivarea hotaririi de la Disciplina. Timp de o luna acest lucru nu a fost posibil pentru ca... secretara de la Disciplina a spus ca s-a pierdut dosarul!

Doar cand au fost amenintati cu plangeri penale au gasit dosarul, dar Comisia de Disciplina nu a motivat hotararea pentru ca doar una dintre parti putea sa ceara motivarea, eu sau Steaua.

Pentru a tergiversa judecarea cauzei, cei de la CNSL au mai gasit un pretext: m-au convocat in fata Comisiei pentru lamuriri. Desi ma asteptam sa ceara detalii cu privire la meciurile pe care le-am jucat la Steaua in sezonul 2013-2014, cei de acolo s-au interesat doar daca nu cumva sunt jucatorul Craiovei, desi la dosar exista contractul meu cu Steaua si eu sunt legitimat la Steaua! Mi-au pus o serie de intrebari despre ce s-ar intimpla daca eu as ramane liber din perspectiva unui litigiu intre Steaua si Universitatea. Ba au si facut aprecieri cu privire la aceasta situatie in eventualitatea in care eu as ramane liber, desi pe mine nu ma intereseaza aceste aspecte si nu fac obiectul dosarului pe care-l judeca membrii Comisiei.

Astfel, cu ajutorul LPF si a organismelor sale, impotriva mea se fac abuzuri, imi este ingradit dreptul la munca. Asta mi se intampla in ultimii doi ani, mi se interzice dreptul la munca si nu se respecta contractul intre mine si club.

Aici nu e vorba ca n-am jucat in ultimii doi ani, ci ca eu nu am avut posibilitatea sa ma antrenez cu o echipa a clubului si n-am fost inclus in lotul vreunei echipe a clubului. Fotbalul nu e un sport individual sa te poti antrena singur, ca la tenis. Un jucator trebuie sa fie in cadrul unei echipe pentru a fi antrenat cu adevarat, dar Steaua mi-a interzis asta cu largul concurs al LPF-ului timp de doi ani de zile", acuza Costea.

Conform regulementelor aflat in vigoare, un fotbalist care evolueaza in mai putin de 10% din meciurile echipei la care este legitimat are dreptul de a solicita rezilierea contractului si plata integrala a salariilor.

Costea nu a mai jucat pentru Steaua de la meciul cu Avantul Barsana, din Cupa Romaniei, partida disputata in toamna anului 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Costea contract Steaua, #Costea Steaua DNA, #Mihai Costea plangere penala , #stiri Steaua