Ziua in care Steaua se rupe in doua: Cine continua cu echipa lui Becali, cine merge cu Armata

Joi, 30 Martie 2017, ora 09:15
8163 citiri
Ziua in care Steaua se rupe in doua: Cine continua cu echipa lui Becali, cine merge cu Armata
Foto: Hepta.ro

Incepand de astazi, cel mai titrat nume din istoria fotbalului romanesc va dispare cel putin pana in vara. Comitetul Executiv al FRF se va reuni joi pentru a ratifica solicitarea clubului condus de Gigi Becali de schimbare a numelui in "Fotbal Club FCSB".

Si cum aceasta procedura este o simpla formalitate, Steaua nu va mai exista pe scena fotbalului romanesc. In locul ei va continua activitatea FCSB, echipa condusa de Gigi Becali incepand din 2003 si pana astazi.

Situatia creata a impartit atat suporterii cat si gloriile Stelei in doua. Sunt oameni care vor continua alaturi de FCSB, dar sunt si persoane care sustin echipa promisa de Armata incepand din vara, ce va incepe in liga a patra sau a cincea.

In ceea ce-i priveste pe suporteri, echipa lui Becali se bucura in continuare de un sprijin important in mediul online. Pe stadion, lucrurile stau insa diferit. Mai exista o singura galerie nou infiintata sub numele "Peluza Ros-Albastra".

In schimb, cei de la Peluza Sud vor sustine noua echipa a Armatei, in timp ce cei de la Peluza Nord raman intr-o stare de neutralitate.

Cand vine vorba despre fostele glorii, echipa lui Becali se bucura in continuare de sprijinul lui Gica Hagi, Ilie Dumitrescu si Helmuth Duckadam.

De partea cealalta, echipa Armatei ii are in prim plan pe Marius Lacatus, Victor Piturca si Tudorel Stoica.

Se duce astfel un razboi nu doar in instanta, ci si in spatiul media. Becali incearca sa atraga de partea sa suporterii si gloriile spunand ca este adevaratul continuator al echipei Steaua, indiferent de sentintele instantei, intrucat nu exista o incetare a activitatii.

De asemenea, Becali argumenteaza ca a obtinut performante importante in ultimii ani, cand a investit sume uriase, iar echipa a fost prezenta constant in grupele cupelor europene.

Multi suporteri s-au dezis insa de echipa lui Becali si din cauza modului in care a fost condusa Steaua. Gloriile au fost jignite, antrenorii umiliti, iar strategia nu a fost tot timpul una coerenta.

Pe aceste aspecte mizeaza si cei de la Armata, care reinfiinteaza noua sectie de fotbal sub deviza "Un club curat mai presus de toate".

In fotbal insa nu este suficienta o strategie decenta, ci cel mai mult conteaza banii. Echipa Armatei va avea un buget de 300 de mii de euro in primul sezon, iar comandantul Petrea sustine ca nu vor fi folositi bani publici.

Sursele noastre sustin insa contrariul, existand deja demersuri pentru ca echipa de fotbal sa incaseze bani de la minister. O alta sursa de finantare va fi vanzarea abonamentelor, existand pana in momentul de fata aproximativ 500 de cereri, din informatiile noastre.

Pe termen scurt, echipa va supravietui cu acesti bani, insa daca va ajunge in primele doua ligi ei nu vor fi suficienti. Planul celor de la CSA Steaua este astfel formarea unui parteneriat public-privat.

Cei de la Armata vor sa ofere baza de pregatire din Ghencea si dreptul de a folosi numele Steaua, dar nu este clar modul in care se va concretiza aceasta idee, avand in vedere ca nu se doreste ca echipa sa fie cedata unui singur investitor.

Asadar, prin schimbarea ce va fi operata joi sunt sanse importante ca Steaua sa dispara pentru totdeauna din elita fotbalului romanesc. Echipa lui Becali nu poate folosi numele si a fost parasita de multi suporteri, in timp ce planul Armatei are multe hibe si multe semne de intrebare pentru a fi luat in serios.

Cum s-a ajuns aici

Conflictul dintre Steaua si Armata dureaza de cativa ani in instantele din Romania, care le-au dat dreptate in mod constant celor de la CSA.

Mai intai, in 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca echipa lui Becali a folosit ilegal marca Steaua timp de zece ani.

O alta lovitura a fost incasata de Becali in decembrie anul trecut, cand Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca echipa sa nu se poate numi Steaua.

Momentan exista pe rol si un proces la Tribunalul Bucuresti, in care Armata ii cere lui Becali despagubiri in valoare de 37 de milioane de euro pentru ca a folosit ilegal marca Steaua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conflict Steaua Armata, #schimbare nume Steaua , #stiri Steaua