Bilant Rapid-Steaua: 1 dosar penal, 28 de amenzi si 4 interdictii de intrare pe stadion

Vineri, 21 Martie 2008, ora 17:11
1644 citiri
Bilant Rapid-Steaua: 1 dosar penal, 28 de amenzi si 4 interdictii de intrare pe stadion

Jandarmii au intocmit un dosar penal, au dat 28 de amenzi si patru sanctiuni de interzicere a intrarii pe stadion timp de un an, in urma incidentelor de la derbiul Rapid - Steaua, intrerupt in minutul 74, se arata intr-un comunicat remis presei vineri de Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.

"Au fost sanctionati 28 de suporteri cu amenzi contraventionale, fiind aplicate si patru sanctiuni complementare de interzicere a accesului de intrare pe stadion pe timp de un an si pentru o persoana au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale cu un singur autor, sub aspectul savarsirii infractiunii de opunere cu violenta fata de fortele de ordine", se arata in comunicat.

Cuantumul total al amenzilor aplicate suporterilor sanctionati depaseste 4.000 de lei.

In acelasi comunicat se mai precizeaza ca acestea au fost aplicate pentru nerespectarea mai multor prevederi din Legea 4/2008, respectiv refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv, proferarea de injurii si amenintari cu acte de violenta impotriva unui suporter al echipei adverse, incercarea de a patrunde in arena sportiva fara documente de acces, fortarea gardurilor ce delimiteaza tribuna de terenul de joc, incercarea de patrundere folosind biletul sau abonamentul altei persoane care intrase deja in arena sportiva, refuzul de legitimare sau pentru injurii adresate personalului de ordine apartinand firmei de securitate a clubului organizator.

Cei patru suporteri care nu vor mai putea intra pe stadioane timp de un an au fost identificati ca fiind George D., Laurentiu S., Constantin P. si Cristian B..

Acestia au fost amendati cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei pentru aruncarea cu scaune, brichete si monede in directia terenului de joc.

Jandarmeria Capitalei mai precizeaza in comunicat ca pe baza inregistrarilor video vor fi identificati si alti suporteri care au tulburat ordinea publica, acestia urmand sa fie sanctionati.

Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Acţionarul principal al FC Rapid, Dan Şucu, a anunţat, joi, într-un comunicat, că va merge alături de galeria rapidistă la meciul din deplasare cu Universitatea Craiova, de sâmbătă, de la...
Calificare la pas pentru Rapid în Final Four. Când are loc turneul pentru medalii
Calificare la pas pentru Rapid în Final Four. Când are loc turneul pentru medalii
Echipa de handbal feminin Rapid Bucureşti este ultima calificată la Turneul Final Four al Cupei României, după ce a învins miercuri, în deplasare şi în manşă unică, formaţia Gloria...
#Steaua, #Rapid, #suporteri, #bricheta, #intrerupt, #huligani, #deaconu, #arbitru , #suporteri