Derbi rasist. Iata toate mesajele de la Steaua - Rapid

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 25 Septembrie 2012, ora 13:32
6811 citiri
Derbi rasist. Iata toate mesajele de la Steaua - Rapid
Foto: fcsteaua.ro

Derbiul dintre Steaua si Rapid, disputat luni seara pe National Arena, a fost si unul al galeriilor celor doua rivale. Din pacate, mesajele, aproape in totalitatea lor, fie care au apartinut suporterilor, fie cau au venit de la conducatori, au avut conotatii rasiste.

Daca "ti"-ul lui Gigi Becali a intrat in folclor si este ignorat cu gratie de fiecare data de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ramane de vazut ce masuri se vor lua acum impotriva clubului, mai ales ca si crainicul "ros-albastrilor" a indemnat la scandari injurioase.

Partida de pe National Arena a inceput cu o coregrafie frumoasa afisata de Peluza Nord, care a marcat 10 ani de activitate a unuia dintre grupurile de "ultrasi".

Apoi, treptat, au inceput sa apara mesajele stelistilor pentru omologii din Giulesti. O parte au "tratat" erorile mari comise de rivali in trecut, in textul unor bannere, in timp ce restul au fost doar ironice si rasiste.

Iata ce mesaje au afisat stelistii luni seara:

* "A lu' cine ie astia ma?"

* Aripi negre colorate/ In peluza adunate!

* Tricouri noi, sa fiti baieti, astazi purtati.../ Dar oare, dupa meci, cati dintre voi le si spalati?

* Avem deasupra noastra dovada/ Ca politia franceza isi face treaba

* www.FCRB.ROM

* Cavalerii templieri/ Niciodata gunoieri

* Nu ragusiti si nu va agitati/ Maine dupa fier vechi tre' sa strigati

* LT = Lautarii din Titan

* Ce "face" baietii?

* Rapid All Blacks

Galeria celor de la Rapid s-a limitat la a ajunge pe National Arena cu tricouri albe, "decorate" cu o cruce visinie. Ei nu au avut bannere, coregrafie, nici macar fulare sau esarfe.

La finalul partidei, fanii din Giulesti au fost atacati dur de managerul Stelei, Mihai Stoica.

Steaua castiga in prelungiri derbiul cu Rapid

"Imi cer scuze ca am spus ca galeria celor de sub pod a venit in capoate la meci. Abia dupa ce am vazut inregistrarea meciului mi-am dat seama ca erau furouri. Bravo, fetelor, toate imbracate la fel, o adevarata echipa", a scris Meme pe un site de socializare.

Episod socant pe National Arena: Crainicul Stelei a dat tonul la injurat Rapidul

Chiar si crainicul "ros-albastrilor", Gabi Safta, a indemnat, dupa fluierul de final, la scandari jignitoare la adresa rivalilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Steaua Rapid galerie, #mesaje Steaua Rapid, #Steaua Rapid rasism, #Steaua Rapid rezultat Liga 1 , #suporteri