Mircea Sandu dezvaluie motivul pentru care Steaua a fost iertata de UEFA

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 10:19
3678 citiri
Mircea Sandu dezvaluie motivul pentru care Steaua a fost iertata de UEFA

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat dupa decizia in cazul Stelei ca, in opinia sa, membrii Comisiei de Disciplina a UEFA au facut o analiza comparativa intre cazurile gruparilor turce Fenerbahce-Besiktas si cel al campioanei Romaniei.

"Am vazut decizia si am vazut si decizia in ceea ce priveste pe Besiktas si Fenerbahce. Cred ca a fost o analiza comparativa intre cele doua cazuri, Steaua si celelalte doua. Nefiind un act de coruptie in adevaratul sens al cuvantului ci o incercare de a motiva un club care in plan sportiv isi incheiase sansele, ma refer la Universitatea Cluj. Nu a fost considerat un act de coruptie ceea ce a incercat clubul Steaua prin reprezentantii sai, ci un gest de simulare, pe care sunt sigur insa ca UEFA nu il agreeaza. Si nici noi nu il agream, pentru ca astazi este premiere si maine s-ar putea cu influenta de la premiere in campionatul urmator sa cedeze. Asta cred ca a fost unul dintre argumente", a declarat Sandu.

Sandu are convingerea ca Steaua nu se va mai intalni cu astfel de situatii, apreciind ca decizia UEFA este corecta.

"Este o decizie corecta, apropo de ceea ce eu ma pronuntasem in ceea ce priveste sansa Stelei, in proportie de 50 la suta. Este o sanctiune cu suspendare, deci jumatate este indeplinita sanctiunea si jumatate este indeplinita iertarea, cu acei cinci ani de incercare. Sunt convins ca Steaua nu se va mai intalni cu astfel de situatii. Este foarte bine pentru clubul Steaua, pentru suporterii foarte multi pe care ii are. Sunt convins ca e o bucurie pentru jucatorii clubului Steaua, pentru suporteri, pentru politicienii din Romania. Sper ca aceasta bucurie a noastra a tuturor romanilor sa o simta si Gigi Becali, care se afla intr-o situatie mai speciala si ca jucatorii vor face tot posibilul sa aduca bucurie prin calificarea consecutive spre grupele Champions League", a adaugat presedintele FRF, care este si membru in Comitetul Executiv al UEFA.

Comisia de Control si Disciplina a UEFA a anuntat, marti, decizia oficiala in cazul echipei Steaua, care arata ca gruparea campioana a Romaniei nu va putea participa intr-o editie de cupa europeana in care se va califica, aceasta sanctiune fiind suspendata pentru o perioada de proba de cinci ani.

"CBD a analizat cu atentie situatia echipei Steaua Bucuresti si, tinand cont de anumite circumstante atenuante, a fost impusa urmatoarea sanctiune: FC Steaua Bucuresti nu va putea evolua in vreo cupa europeana in care se va califica. Sanctiunea este suspendata pentru o perioada de proba de cinci ani", se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al UEFA. Astfel, Steaua va evolua in Liga Campionilor in sezonul viitor si va intalni formatia FK Vardar Skopje, campioana Macedoniei, in turul doi preliminar al competitiei. Partidele din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa in doua manse, la 16-17 iulie, respectiv 23-24 iulie. Steaua va juca primul meci pe teren propriu.

Vicecampioana Turciei, Fenerbahce Istanbul, a fost exclusa doua sezoane din cupele europene, in timp Besiktas Istanbul, a primit interdictia de a evolua in Liga Europa in acest an.

UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva cluburilor Fenerbahce si Besiktas in legatura cu activitati privind aranjarea de meciuri. Alaturi de cele doua grupari turce, in vizorul forului de la Nyon s-a aflat si Steaua, dupa sentinta ICCJ in dosarul "Valiza".

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Mircea Sandu decizie UEFA, #Steaua UEFA, #decizie Steaua UEFA , #UEFA