Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Se intampla in Romania: Steaua Armatei poate juca in cupele europene, dar are interzis in Liga 1!

Vineri, 31 Martie 2017, ora 19:20
6611 citiri
Se intampla in Romania: Steaua Armatei poate juca in cupele europene, dar are interzis in Liga 1!
Foto: Facebook/ CSA Steaua

Steaua, echipa reinfiintata de Clubul Sportiv al Armatei, se va afla intr-o situatie probabil unica in fotbalul european, avand voie sa joace in competitiile UEFA, dar fiind interzisa in Liga 1.

Directorul de comunicare al LPF, Marius Mitran, a anuntat vineri ca CSA Steaua nu poate evolua in Liga 1 nici daca va castiga pe teren acest drept.

"Acel club al Armatei nu va putea juca niciodata in prima liga profesionista, pentru ca nu se poate prin statut", a anuntat Mitran la Sport.ro.

Directorul tehnic al Stelei, Marius Lacatus, este insa convins ca se poate si aduce in sprijinul sau declaratii facute de oficiali UEFA si FRF.

"Eu tind sa-l cred pe Ionut Lupescu, nu pe Marius Mitran. Lupescu lucreaza la UEFA. Si juristul FRF a spus ca am avea dreptul sa jucam in Liga 1. Asa putem sa spunem ca s-a facut o greseala si cu Gazprom, care e sponsor Champions League. Si Partizan Belgrad apartine de un Minister si joaca in prima liga si in cupele europene", a declarat Lacatus la Dolce Sport.

In toata acesta disputa regulamentara a intervenit si fostul jurnalist Andrei Vochin, in prezent consilier al presedintelui FRF, care a explicat cum s-a ajuns in aceasta situatie.

"Din perspectiva UEFA e asa cum a spus Lupescu. Insa, in Romania, exista legea sportului, care ar spune ca sa poti participa in competitii organizate in ligi profesioniste trebuie sa fii organizat fie ca ONG, fie ca SA. Singura organizatie de fotbal din Romania care are competitii profesioniste e Federatia de Fotbal.

Numai la fotbal e liga profesionista, de aceea poti participa la alte sporturi si printr-o alta organizare. In legea sportului scrie clar ca nu poti participa in competitii interne la cel mai inalt nivel sub o altfel de organizare si ca sa poti juca in cupele europene trebuie sa castigi Cupa Romaniei", a explicat Vochin.

Pe scurt, Romania admite numai doua forme de organizare pentru echipele de fotbal din Liga 1, in timp ce UEFA accepta pe toata lumea in cupele europene.

Cu toate acestea, in ianuarie 2017, seful departamentului juridic din cadrul FRF, Adrian Stangaciu, anunta ca Steaua Armatei nu are nicio interdictie regulamentara.

"Nu exista nicio interdictie din punct de vedere regulamentar. Daca ministerul e capabil sa plateasca jucatorii profesionisti care sa obtina meritul de a se clasa in Liga 1 pe locurile care dau dreptul de participare in competitii europene, nu exista nicio regula care sa interzica participarea in cupele europene", spunea Stangaciu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#CSA Steaua Liga 1, #Steaua Arnata Liga 1, #Steaua Armata cupe europene , #UEFA