Steaua, amenintata cu o plangere la UEFA

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 21:38
2738 citiri
Steaua, amenintata cu o plangere la UEFA

Clubul Steaua ar putea avea probleme mari in acest an, "ros-albastrii" fiind amenintati cu o plangere la UEFA.

Forul continental ancheteaza deja echipa din bulevardul Ghencea dupa ce Gigi Becali a fost condamnat in dosarul "Valiza" iar aceasta a doua sesizare nu ar face decat sa complice si mai mult situatia campioanei.

Cei de la FCM Bacau sunt gata sa sesizeze UEFA, nemultumiti de faptul ca Steaua a ignorat in repetate randuri o hotarare a Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Povestea litigiului dintre moldoveni si Steaua este una destul de veche. Bacaul a solicitat 800 de mii de euro in contul transferului lui Eugen Baciu iar "ros-albastrii" au platit abia dupa ce s-au aflat in fata unor sanctiuni aspre.

La ordinul lui Becali, care s-a inspirat de la Adrian Mititelu, oficialii echipei din Ghencea au dat in judecata formatia din Bacau pentru a intarzia plata datoriei. Doar ca, facand acest lucru, au incalcat regulamentele interne.

Acum, FCM Bacau cere FRF si LPF dezafilierea Stelei, pe modelul Universitatea Craiova, in caz contrar amenintand cu o plangere la UEFA.

"Ne vedem nevoiti ca, pana la data de 18.06.2013, sa formulam o sesizare disciplinara la Comisia de Disciplina a UEFA, organism ce are deja pe rol o alta sesizare indreptata impotriva clubului Steaua, plangere la care vom atasa manifestarile publice ale reprezentantilor clubului parat, in sensul nerecunoasterii autoritatii TAS, respectiv pentru devoalarea comportamentului ofensator pe care reprezentantii FC Steaua l-au manifestat la adresa completului TAS", se arata intr-un comunicat al celor de la FCM Bacau.

O asemenea plangere la UEFA ar avea consecinte incerte asupra "ros-albastrilor", asta pentru ca forul continental prefera sa lase aceste probleme in seama instantelor locale.

Totusi, n-ar fi exclus ca o ancheta externa sa puna presiune pe FRF si LPF iar aceste organisme sa ia decizia dezafilierii pe modelul Universitatea Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Steaua plangere UEFA, #Steaua ancheta UEFA, #Steaua exclusa Europa, #Steaua FCM Bacau proces , #UEFA