Verdictul unui oficial UEFA: Steaua nu scapa!

Joi, 20 Iunie 2013, ora 17:43
2643 citiri
Verdictul unui oficial UEFA: Steaua nu scapa!

Cristian Bivolaru, delegat UEFA si comisar FIFA, a declarat joi ca, tinand cont de cazurile din ultimii ani, cine ajunge sa fie judecat de Comisia de Control si Disciplina a UEFA nu scapa fara o sanctiune din partea "baietiilor rai".

Intrebat care sunt sansele clubului Steaua de a scapa de o sanctiune din partea Comisia de Control si Disciplina a UEFA in urma analizarii cazului "Valiza", fostul secretar general pe probleme internationale al Federatiei Romane de Fotbal a raspuns: "In general, ce trece pe la Comisia de Disciplina a UEFA nu scapa. Cei de la Disciplina sunt baietii rai, ca strategie a lor vorbesc, dar lucrurile difera de la caz la caz, normal".

Cristian Bivolaru a explicat insa ca sanctiunile date de Comisia de Disciplina a UEFA pot fi "indulcite" de Comisia de Apel sau de TAS. "Eu nu m-am pronuntat pana acum referitor la cazul Stelei pentru ca nu ma consider un specialist in drept sportiv si nu vreau sa ma hazardez si sa comentez. Dar este posibil ca Steaua sa fie sanctionata, asta e clar. Ce se intampla mai departe e greu de spus. Uneori aceste sanctiuni se mai indulcesc la Apel sau la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne", a mentionat delegatul UEFA.

Clubul Steaua risca excluderea din competitiile europene ca urmare a cazului "Valiza", speta urmand sa fie judecata, vineri, la Nyon, in sedinta Comisiei de Control si Disciplina a forului continental.

UEFA a anuntat, la 10 iunie, ca a deschis o procedura disciplinara impotriva FC Steaua, forul european luand in discutie situatia campioanei Romaniei dupa decizia ICCJ in dosarul "Valiza".

Cazul va fi analizat vineri, dar un verdict va fi anuntat dupa data de 24 iunie.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, in 4 iunie, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva. Becali a primit doua pedepse de cate trei ani pentru dare de mita si una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de coruptie in fotbal, UEFA ar putea dicta sanctiuni impotriva echipei Steaua, ce ar putea duce la interzicerea participarii in Liga Campionilor. Totodata, dosarul "Valiza" va fi reanalizat si de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal, potrivit oficialilor acestui for.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ancheta UEFA Steaua, #ancheta UEFA Valiza, #Steaua UEFA Valiza , #UEFA