Piturca: Becali spune tampenii, dar m-as intoarce la Steaua (Video)

Luni, 09 August 2010, ora 14:38
15053 citiri
Piturca: Becali spune tampenii, dar m-as intoarce la Steaua (Video)

Victor Piturca a sustinut, luni dupa-amiaza, o conferinta de presa, in care a vorbit despre cauzele care au dus la demisia lui din functia de antrenor principal al Stelei.

Acuzat de ca a cerut "garantii" de peste 20 de milioane de euro pentru a ramane la Steaua, fostul antrenor al "ros-albastrilor" sustine ca acestea sunt minciuni si prostii marca Gigi Becali deoarece "garantiile" pe care el le-a cerut sunt doar de 3-4 milioane de euro si au fost cerute pentru binele lui Becali si al Stelei.

"Nu aveam aceasta discutie daca Gigi Becali nu vorbea duminica si spunea niste tampenii, conform carora i-as fi cerut eu nu stiu cate milioane de euro. Nu este adevarat. I-am cerut un teren cotat la 3-4 milioane de euro drept 'garantii' ca nu jigneste jucatorii si suporterii. O faceam pentru binele lui si al echipei, nicidecum ca vroiam eu banii", a spus Piturca.

Becali dezvaluie filmul complet al neintelegerilor cu Piturca

Piturca a dezvaluit si salariul pe care il avea la Steaua: "Eu vroiam un 600.000 de euro pe an, el mi-a zis ca n-are bani si mi-a propus 300.000 de euro si bani din obiectiv. Am acceptat pentru Steaua, dar si pentu Gigi Becali. Aveam obligatia sa revin si sa ajut Steaua."

Chiar daca avea un salariu mare, Piturca crede ca Becali nu l-a vrut la Steaua: "Gigi n-ar fi vrut ca eu sa vin la Steaua, cred ca eram ultima solutie".

S-ar intoarce

Desi nu i-au fost respectate cerintele si chiar a fost jignit de Gigi Becali, Victor Piturca s-ar intoarce la Steaua, daca finantatorul "ros-albastrilor" ar fi de acord cu garantiile impuse de el, care acum vor fi duble.

"M-as intoarce la Steaua, dar as dubla pretentiile mele de garantii. Eu nu m-am certat cu Gigi, chiar daca el m-a facut jigodie la intalnirea pe care am avut-o duminica cu suporterii", a mai zis Piturca.

"Am un regret ca plec si-mi las baietii singuri, dar nu-mi pare rau ca am venit la Steaua, fiindca lumea a vazut ce inseamna Piturca ca antrenor si manager", a continuta Piti.

Mihai Stoica, vinovat de schimbarea lui Becali

Victor Piturca e de parere ca Gigi Becali a ajuns sa critice si jigneasca orice antrenor si jucator din cauza lui Mihai Stoica.

"Giovani Becali mi l-a prezentat pe Gigi si mi-a zis ca are nevoie de bani. I-am dat banii si de atunci tot timpul l-am ajutat. Gigi are multe calitati, dar s-a schimbat de cand a lucrat cu Mihai Stoica", a afirmat Victor Piturca.

"Becali nu-mi mai e prieten de cand am plecat prima oara de la Steaua. De atunci a inceput sa ma jigneasca si sa-i permita lui Stoica sa ma jigneasca", a continuat Piturca.

Dezorganizare totala la Steaua

Piturca a povestit apoi in ce stare se afla clubul in momentul in care el a venit in aceasta vara.

"Am venit la club si am gasit o mare dezorganizare. Angajatii si jucatorii nu erau platiti de luni bune. Primul lucru care l-am facut a fost sa-l pun pe Gigi sa-i plateasca. Apoi, am adus oameni capabili in toate functiile", a mai spus Piturca.

In plus, Piturca sustine ca l-a scutit pe Becali de plata a multe milioane de euro pe transferurile din aceasta vara.

"Jucatorii pe care i-am adus costau 4-5 milioane de euro, dar eu am dat 2,4 milioane de euro, pretul corect" In total, Steaua a cheltui doar 1,1 milioane de euro pe transferuri in aceasta vara deoarece 1,3 milioane de euro au fost incasati pe Ovidiu Petre si Juan Carlos Toja, a mai precizat Piturca.

Legat de viitorul antrenor, Piturca spune ca acesta va reusi doar daca va reusi sa se impuna in fata lui Gigi Becali: "Hagi si Iordanescu sau oricare antrenor pot face treaba doar daca isi iau garantii de 50 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali."

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, conferinta de presa a lui Victor Piturca.

Desfasurarea conferintei:

15:15 - Conferinta de presa a luat sfarsit.

15:10 - Viitorul antrenor, daca va avea probleme nu va fi bine, pentru ca vor incepe unele lucruri, iar daca nu va avea rezultate, va fi vai de capul lui!

15:00 - Ce am realizat in aceste doua luni sunt lucruri foarte bune! Dar cred ca totul s-a daramat in momentul asta! Nu cred ca atmosfera va mai fi aceeasi, indiferent cine vine!

14:52 - Titi Dumitriu crede ca il pune pe el antrenor la Steaua si tot merge pe la stadion si face declaratii impotriva mea.

14:51 - Speram ca in decursul unui an sa aducem 5-6 milioane de euro din marketing si anumite activitati.

14:50 - Cu Argaseala am fost in relatii bune. Cred ca nu ii convenea, era sub comanda mea si executa ce spun eu! Sa ma scuze, dar nu poate sa fie el presedintele clubului Steaua. El poate sa fie doar un angajat, sa execute anumite lucrurile.

14:49 - Am vazut ca a zis ca am facut blat la Brasov. Cum sa fac asa ceva? Sunt niste marsavii care il caracterizeaza.

14:47 - Daca un antrenor spune ca ia titlul cu echipa asta in primul an, va spun eu ca minte, ca vrea sa pacaleasca, sa ia banii si sa plece!

14:45 - I-am zis duminica, de fata cu suporterii, ca menirea lui e doar sa aduca bani la echipa, iar atunci s-a suparat si m-a facut jigodie si a plecat.

14:44 - Jucatorii pe care i-am adus costau 4-5 milioane de euro, dar eu am dat 2.4 milioane de euro, pretul corect!

14:43 - Becali nu-mi mai e prieten de cand am plecat prima oara de la Steaua, mi-a fost doar amic. Si nu e adevarat ca el imi cerea sfaturi. E adevarat ca m-a intrebat de anumiti jucatori, dar doar atat. Si nici nu ma asculta. I-am zis sa dea maxim 400.000 de euro pe Tatarusanu, dar el a dat 1,5 milioane de euro.

14:42 - Hagi si Iordanescu pot face treaba doar daca isi iau garantii de 50 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali.

14:40 - Cei de la Craiova mi-au facut primii oferta si, daca Mititelu isi rezolva problemele, ma duceam acolo. Dar n-a facut-o.

14:39 - Nu am sute de milioane de euro, asa cum credeti voi! Nu e adevarat! Am avut foarte multe oferte! La o saptamana dupa ce m-a sunat Gigi, m-a sunat si Loti Boloni si mi-a zis ca are un club care imi ofera 1.5 milioane de euro. Am avut oferta de 2.5 milioane de euro de la o echipa nationala, dar nu m-am dus.

14:38 - Chiar daca nu mai sunt eu, jucatorii trebuie sa-si dea viata pentru Steaua deoarece asta e viata de fotbalist.

14:37 - Am un regret ca plec si-mi las baietii singuri, dar nu-mi pare rau ca am venit la Steaua, fiinca lumea a vazut ce inseamna Piturca ca antrenor si manager.

14:36 - Hai sa va zic cum l-am cunoscut pe Gigi. Mi l-a prezentat Giovani si mi-a zis ca are nevoie de niste bani. I-am dat si de atunci tot timpul l-am ajutat, in timp ce el tot timpul "mi-a dat in cap".

14:33 - M-as intoarce la Steaua, dar as dubla pretentiile mele de garantii. Eu nu m-am certat cu Gigi, dar a vorbit multe tampenii. A zis ca n-am caracter.

14:31 - Gigi Becali s-a schimbat de cand a venit Mihai Stoica langa el. Stoica l-a schimbat in rau. Gigi are calitati, dar Stoica l-a schimbat. Gigi imi era prieten si el ma vorbea de rau cu Stoica. S-a mai schimbat si din cauza banilor veniti din Liga Campionilor

14:30 - Gigi nu mi-a dat niciun bani. Nici staff-ul meu n-a luat bani in cele doua trei luni cat a lucrat.

14:30 - Ce pierda Gigi cu acel teren? Ca a dat 100 de dolari pe el. Ce bani, n-a fost niciodata scopul meu banii. Eu am vrut sa redresez clubul. Eu am vrut ca el sa taca, nu sa-i iau banii.

14:29 - Daca nu intelege ca Steaua nu e a lui, vor exista doua solutii: ori pleaca, ori va continua sa fie aceeasi atmosfera la Steaua.

14:28 - Nu pot sa regret ca l-am adus pe Becali in Ghencea, fiindca a facut si lucruri bune. In acea perioada, el n-avea banii de acum si si-a riscat toata averea lui pentru Steaua, insa asta nu-i confere anumite drepturi. Nu poate sa-si permita sa spuna ca Steaua este a lui, fiindca nu e a lui.

14:27 - Antrenorii care i-am adus eu la juniori si copii ar trebui sa ramana acolo. Doar staff-ul tehnic al meu a plecat cu mine.

14:25 - Odata cu venirea mea, salariatii si jucatorii si-au primit salariile restante de peste doua luni. La club era o dezorganizare crunta.

14:25 - Nu am nevoie de banii lui Becali. Sa stiti ca banii care ii luam eu de la el tot eu ii aducem in club, cu managementul meu.

14:24 - Nu a avut curajul sa-mi spuna in fata ca nu poate sa-mi dea un contract pe trei ani de zile. L-a pus pe Viorel Paunescu sa ma sune si sa-mi spuna. Dar Victor Piturca nu e un antrenor oarecare, care sa stea doar un an si apoi sa plece.

14:24 - Eu cred ca el s-a gandit ca gata, Piturca mi-a facut echipa, nu mai am nevoie de el. Sunt convins ca asa gandeste Gigi, mai ales dupa ce-a vazut 25 de mii de suporteri in Ghencea.

14:23 - Am demisionat pentru suporteri, nu sa le fac rau. Poate asa niciun antrenor nu va mai accepta sa fie umilit de el.

14:23 - Haideti sa va mai zic ceva: Am o hartie prin care eu trebuie sa primesc un milion de euro din transferul lui Radoi, dar nu i-am cerut niciodata banii. Eu nu vreau banii lui Becali. Asta e adevarul adevarat.

14:22 - I-am zis chiar si lui Giovani acest lucru. Nu am avut intentia sa-i iau banii, ci sa-l fac sa taca pentru binele lui.

14:21 - Nu pot sa-i interzic lui Gigi sa vorbeasca, dar asta nu inseamna ca el poate sa dea in jucatori, in mine si in suporteri.

14:20 - Nu ceream acel teren pentru mine, ci pentru el, ca sa-l fac sa taca si ca acest club sa redevine ce a fost. Imi pare rau ca nu i-am cerut garantii de 50 de milioane de euro de la inceput.

14:18 - Nu le-am zis suporterilor sa-l critice pe Becali, ci din contra. Le-am zis: "Domnilor, voi iubiti Steaua. Becali nu a insemnat, nu inseamna si nici nu va insemna Steaua. Trebuie sa faceti abstractie de el si sa incurajati echipa".

14:17 - I-am zis sa facem un contract pe un teren de 3-4 milioane de euro, pe care sa mi-l dea mie daca el se baga la echipa. El mi-a zis ca nu poate face acest lucru si ne-am dat mana. Asta a fost.

14:15 - Daca el a inceput sa vorbeasca dupa doua meciuri, ce se intampla daca pierdeam cu Branestiul sau daca nu ne calificam in Europa League?

14:14 - El n-a luat in serios discutia cu mine si a incercat sa ma evite. Pana la urma m-am intalnit cu el vineri si i-am explicat totul.

14:13 - A doua zi am vazut ce-a zis, am analizat cu staff-ul meu si am decis sa ne despartim de Steaua. N-aveam contract cu Steaua, nimic. I-am dat telefon lui Gigi si i-am zis ca n-avem cum sa lucram in aceste conditii si sa-si caute un alt antrenor.

14:12 - Dar miercuri, saptamana trecuta, a revenit la obiceiurile lor. A intrat in conflict cu suporterii, care au gresit si ei cu acel comunicat. Dar, chiar si asa, Gigi n-avea voie sa vorbeasca asa despre ei. A inceput sa vorbeasca de Tatarusanu, ca o sa invingem cu 2-0 la Brasov, ca o sa castigam Europa League ...

14:11 - Din acest motiv, am cerut niste garantii. Dar n-a fost vorba de peste 20 de milioane de euro si nici nu i-am impus sa nu vorbeasca. I-am cerut doar sa nu mai vorbeasca de jucatori, staff-ul tehnic si suporteri, iar el si-a luat angajamentul de a nu mai vorbi.

14:10 - Revenind la contractul meu, dupa primul stagiu de pregatire, am discutat cu Becali termenii contractului meu, dar Gigi n-are nimic in comun cu clubul. Altii sunt patronii, altii sunt cei care semneaza. Atunci am incercat sa gasesc o solutie, fiindca n-aveam incredere sa semnez cu el, fiind stim ce-au patit ultimii antrenori de la Steaua.

14:09 - Becali mi-a propus 5-10 milioane de euro pentru transferuri, dar nu au venit acesti bani. De aseemenea, m-am inteles cu el pentru un contract pe 3 ani, iar apoi n-a fost de acord.

14:08 - A trebuit sa fac eforturi pentru a plati prima jucatorilor la primul meci.

14:07 - Am reusit sa fac lumea sa vina la stadion in scurt timp si sa formez un lot bun cu bani putini. In aceasta vara s-au investit 2,4 milioane de euro la Steaua pentru aducerea de jucatori si s-a incasat 1,3 milioane de euro. Deci, s-a cheltuit putin peste un milion de euro la Steaua in aceasta vara.

14:06 - Eu vroiam un salariu de 600.000 de euro, el mi-a zis ca n-are bani si mi-a propus 300.000 de euro si bani din obiectiv. Am acceptat pentru Steaua, dar si pentu Gigi Becali. Aveam obligatia sa revin si sa ajut Steaua.

14:04 - Momentele dificile prin care Steaua a trecut in ultimii ani sunt din cauza lui Gigi Becali. I-am explicat asta in vara si mi-a dat de inteles ca si-a dat seama de acest lucru.

14:02 - In vara, dupa ce Steaua a terminat campionatul, Gigi Becali mi-a dat un telefon. Fac o paranteza si spun ca Becali n-ar fi vrut ca eu sa vin la Steaua, cred ca eram ultima solutie. I-am si zis: "Gigi, gandeste-te bine, fiindca suntem amici, si stii foarte bine care sunt conditiile mele". El mi-a zis ca da, ca le accepta si m-a asigurat ca totul va fi bine.

14:01 - Nu aveam aceasta discutie daca Gigi Becali nu vorbea duminica si spunea niste tampenii, conform carora i-as fi cerut eu nu stiu cate milioane de euro. Nu este adevarat.

14:00 - A trecut peste un an de cand nu ne-am vazut. Stiti motivul: jignirile care mi s-au adus dupa turneul final! Jigniri care mi-au fost aduse gratuit, deoarece reusisem sa calific nationala la un turneu final dupa 8 ani de zile.

13:57 - Trebuia sa imi aduc un ofiter de presa, par prea singur aici!

13:56 - Fugiti la Gigi imediat dupa ce plecati de aici? Sau aveti oameni acolo deja? Se va uita, nu va faceti probleme!

A INCEPUT CONFERINTA

Victor Piturca a demisionat, in weekendul tocmai incheiat, din functia de antrenor principal al Stelei.

Piturca a demisionat de la Steaua

Dupa ce si-a prezentat demisia, Piturca a fost atacat dur de Becali, care l-a acuzat ca a cerut peste 20 de milioane de euro pentru a ramane la Steaua. Doar doua luni a rezistat Piturca in functia de antrenor principal al formatiei din Bulevardul Ghencea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#LIVE conferinta presa Piturca, #Victor Piturca Steaua Becali , #Victor Piturca
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Dl.Patzurka incepe cu stangul, se ia de presa pentru "jignirile" ce i le-a adus in urma cu un an si trei luni!