Din 2010 se ieftinesc produsele de lux - bijuterii si iahturi la pret redus

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 08:08
3023 citiri
Din 2010 se ieftinesc produsele de lux - bijuterii si iahturi la pret redus

De la 1 ianuarie, romanii isi vor putea cumpara produse de lux fara plata accizelor. Confectiile din blanuri naturale, articolele din cristal, bijuteriile din aur si platina, parfumurile, armele, inclusiv cele de vanatoare, vor fi mai ieftine.

"De la 1 ianuarie 2010, odata cu aplicarea acestei masuri, cumparatorii vor plati cu 15-18% mai putin pentru bijuteriile din aur si platina", a declarat Mihail Pacioianu, presedintele executiv al Federatiei Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semipretioase din Romania - Diamond Gold, citat de Cotidianul.

Totodata, in categoria produselor de lux care nu vor mai fi accizate intra si iahturile si alte nave si ambarcatiuni de agrement, cu sau fara motor, motoarele de peste 25 CP destinate iahturilor si altor nave sau ambarcatiuni pentru agrement.

"Iahturile care se vand in Romania se vor ieftini in medie cu 7-9%", spune Remus Cristy Baisan, director excutiv la compania de iahturi Black Sea Magic.

Potrivit Codului fiscal, accizele sunt stabilite in cote procentuale pentru o serie de produse considerate de lux, respectiv confectii din blanuri naturale (cu exceptia celor de iepure, oaie, capra), pentru care in prezent acciza este de 45%, articole din cristal (acciza de 15%), bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor (10%), parfumuri (35%, cu exceptia apei de parfum pentru care in prezent acciza este de 25%), apa de toaleta (15%), apa de colonie (10%), arme si arme de vanatoare, altele decat cele de uz militar (100%).

Prin modificarea Codului fiscal, din 2010, aceste accize stabilite in cote procentuale vor fi eliminate.

Eliminarea accizelor la produsele de lux s-a adoptat pentru a evita declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru aplicarea de accize stabilite in cote procentuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#bijuterii aur ieftine, #bijuterii aur platina, #accize bijuterii aur , #RCA