Mai putin de o saptamana pentru depunerea declaratiilor de venit

Vineri, 09 Mai 2008, ora 08:14
2901 citiri
Mai putin de o saptamana pentru depunerea declaratiilor de venit

Contribuabilii romani au la dispozitie mai putin de o saptamana pentru a depune declaratiile privind veniturile pe care le-au realizat in 2007, informeaza Evenimentul Zilei.

Cei care nu depun formularul 200 la timp risca amenzi cuprinse intre 10 si 100 de lei.

Reprezentantii Agentiei nationale de Administrare Fiscala ( ANAF) au anuntat ca au fost trimise catre cetateni toate plicurile cu formularele 200 privind veniturile realizate in 2007.

O parte dintre cetateni sustin insa ca nu au primit nici un plic de la fisc.

Cei care nu au primit acasa formularele 200 pot obtine gratuit aceste formulare, fie de la administratia financiara de care apartin, fie descarcandu-le de pe portalul ANAF ce poate fi gasit pe site-ul Ministerul Economiei si Finantelor.

Declaratia 200 trebuie completata in doua exemplare iar unul dintre acestea trebuie depus la unitatea fiscala de pe raza domiciliului.

Cei care au primit plicurile au gasit in ele doua exemplare ale formularelor 200 "Declaratia privind veniturile realizate", ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiei catre Fisc.

Plicul special are indicatia "CR" si ajunge la administratia financiara gratuit, fara sa fie nevoie de vreun timbru postal.

In schimb, daca va folosi un alt plic, contribuabilul va suporta taxele postale aferente.

Atunci cand depuneti la posta plicul cu declaratia de venit, trebuie sa primiti o recipisa ca dovada a faptului ca ati trimis declaratia la timp.

Declaratia privind veniturile realizate anul trecut nu trebuie depusa daca ati avut venituri doar din salarii, din pensii, din vanzarea unei case sau a unui teren, ati castigat premii sau ati castigat la jocuri de noroc. Ea nu trebuie depusa nici in cazul in care veniturile de anul trecut provin din investitii sau din prime de asigurari.

Cei care au realizat venituri din activitati independente, inchirierea caselor sau a apartamentelor, activitati agricole, tranzactii cu actiuni sau operatiuni valutare sunt obligati sa depuna declaratia de venit.

Fiecare cetatean care plateste impozitul pe venit trebuie sa stie ca poate decide ca 2% din valoarea acestuia sa fie directionat catre sponsorizarea unei organizatii non-profit, adica a unei biserici, asociatii filantropice sau ONG.

Pentru aceasta cei care au avut doar venituri din salarii trebuie sa completeze formularul 230. Iar contribuabilii care completeaza formularul 200 vor bifa casuta 2 de la capitolul III din declaratie.

Chiar si veniturile obtinute in strainatate sunt supuse acestui control.

Pe langa formularul 200 privind veniturile realizate anul trecut, pana pe 15 mai trebuie depuse si alte doua declaratii, daca este cazul.

Formularul 201 "Declaratie privind veniturile din strainatate" realizate de persoanele fizice cu domiciliul in Romania, care au venituri in strainatate.

Formularul 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" trebuie depus de contribuabilii care realizeaza venituri in bani sau in natura din vanzarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Decizie în coaliție privind susținerea medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Când vor fi depuse semnăturile SURSE
Decizie în coaliție privind susținerea medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Când vor fi depuse semnăturile SURSE
Deși medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a exclus până acum ideea retragerii sale din cursă, astăzi, 15 aprilie, liderii coaliției guvernamentale s-au...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#declaratie de venit, #depunere, #impozit, #contribuabili , #Bucuresti