Testamentul lui Stefan Iordache: Sa nu-mi maturati frunzele de pe mormant!

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 09:34
10148 citiri
Testamentul lui Stefan Iordache: Sa nu-mi maturati frunzele de pe mormant!
Foto: Arhiva

Regizorul Serban Marinescu va prezenta la Munchen, in avanpremiera mondiala, cateva secvente din documentarul "Autoportret", despre Stefan Iordache. Practic, filmul este facut din peste 80 de interviuri oferite de Stefan Iordache in care vorbeste despre viata sa, despre familie, despre iubire si nemultumiri.

Filmul este conceput de Serban Marinescu si de sotia lui Stefan Iordache, Michaela Tonitza, arata Adevarul.

Regizorul spune ca cei care vor sa invete sa traiasca frumos trebuie neparat sa mearga la Gruiu. "Acolo au vrut sa fie inmormantati, intr-un loc inalt, ca sa-si vada casuta sub un plop care sa tina umbra vara si, toamna, sa-si lase frunzele pe mormant. Sa nu-mi maturati frunzele!, a zis odata si am ras amandoi ca de-o prostie...", a declarat Marinescu.

Doritorii pot vizita casa de la Gruiu pe timpul verii. "Acolo se afla cartile, insemnarile, toate lucrurile lor dragi", aminteste regizorul.

Daca te intrebi ce ramane in urma actorului si in urma sotiei sale, Serban Marinescu raspunde cu mare drag.

"Filmele lui, cartile ei si dragostea lor. O dragoste unica despre care nu pot sa vorbesc pentru ca nu este descriptibila. Si mai ramane ceva: un loc gol mare in sufletul celor care au fost aproape de ei, un loc gol unde nu mai incape nimic. Mai sunt premiile initiate de Michaela si pastorite, acum, de Ileana - sora lui Stefan - un premiu Stefan Iordache care se acorda la Gala Tanarului Actor (sunt bani lasati special in contul UNITER pentru toate aceste lucruri) - o bursa anuala, la UNATC pentru cel mai bun student la actorie.

Mai sunt cele trei pisici de care ma ingrijesc eu: domnul Timofte, un motan batran si foarte vorbaret, domnisoara Cascarache si duduia Mache. Ei sunt stapanii casei de la Bucuresti. Ce ne mai ramane dupa Stefan Si Michaela Iordache? Generatii de spectatori fericiti - si nu e putin lucru!", poveste cu mare drag regizorul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Stefan iordache film, #Stefan Iordache testament , #film
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
mda...ce ramine dupa Udrea & Co.? potopul...ca dupa jaful din vestul salbatic...