Concurenta face ancheta privind pretul oualor, iar carnea de miel nu se va scumpi

Vineri, 16 Martie 2012, ora 17:14
2306 citiri
Concurenta face ancheta privind pretul oualor, iar carnea de miel nu se va scumpi
Foto: gov.ro

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, vineri, ca, cel mai probabil, Consiliul Concurentei va deschide o ancheta pentru a afla de ce pretul oualor a crescut "atat de mult". De asemenea, el a precizat ca nu se asteapta la o scumpire a carnii de miel.

"In ultima saptamana a fost o dezbatere ampla in mass-media despre pretul alimentelor. Am avut o discutie cu Consiliul Concirentei, care probabil ca deschide o ancheta pe sectorul de oua pentru a vedea de ce pretul acestora a crescut atat de mult", a afirmat Stelian Fuia.

"In ultimul timp a mai scazut pretul oualor. Consider ca, incepand de ieri, 15 aprilie, a aparut deja productia din gospodaria mica a populatiei, iar stocul pe piata de oua va fi mai mare. Deci, pretul ar trebui sa se regleze", a continuat acesta.

Acesta a subliniat ca pretul oualor nu este stabilit de Ministerul Agriculturii, iar daca producatorii vor creste preturile foarte mult risca sa ramana cu "stoc de produse".

"Ceea ce trebuie sa fie foarte clar: pretul nu il face Ministerul Agriculturii, pretul il face piata, iar daca producatorii vor exagera in continuare cu cresterea pretului se va intoarce impotriva lor pentru ca atunci vom avea consumatorii, care nu isi vor mai permite sa cumpere produsele scumpe, si nu le vor mai cumpara. Astfel, producatorii vor ramane cu stoc de produse", a mai spus ministrul Agriculturii.

Fuia: Ministerul Agriculturii nu este responsabil pentru retetele producatorilor

De asemenea, Stelian Fuia a declarat ca nu ar fi motive pentru majorarea pretului la carnea de miel de Paste, in conditiile in care Ministerul Agriculturii sustine sectorul ovin prin subventii substantiale.

"Am vazut ca se practica foarte mult in ultimul timp, a devenit un sport, sa anuntam mariri de preturi, ca dupa aceea chiar sa le marim. Am auzit in ultima saptamana discutii ca pretul la carnea de miel, de Paste, se va mari. Eu nu cred ca exista o motivatie la ora actuala pentru a mari pretul la carnea de miel", a mentionat Fuia.

Acesta a motivat ca nu ar trebui majorat pretul, in conditiile in care Ministerul Agriculturii sustine si sectorul ovin "prin subventii substantiale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Fuia ancheta pret oua, #Fuia scumpire carne miel, #Concurenta ancheta pret oua, #scumpire carne miel , #ministru Agricultura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cu cât mai vehemente-s dezminţirile, cu atât mai sigur e contrariul!