Cofondatorul Apple ataca filmul despre viata lui Steve Jobs (Video)

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 11:52
4742 citiri
Cofondatorul Apple ataca filmul despre viata lui Steve Jobs (Video)

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, a declarat ca "iJOBS", filmul despre viata lui Steve Jobs, decedat in 2011, este "gresit", judecand dupa clipul de prezentare al productiei.

Un Jobs "departe de realitate"

Steve Wozniak, care a parasit compania Apple in 1987, dupa ce a fost implicat timp de 12 ani, a declarat pentru blogul Gizmodo, specializat in tehnologie, ca filmul respectiv este departe de realitate, in special in ceea ce priveste personalitatea sa si a lui Steve Jobs, precum si relatia dintre ei, aflam din 7sur7.be.

Vizionand trailerul filmului, care a aparut pe Internet inaintea premierei de la Festivalul de film de la Sundance, Wozniak s-a aratat indignat de faptul ca personajul care il reprezinta pe el (interpretat de Josh Gad) se arata sceptic in privinta succesului computerelor, iar cel care incearca sa il convinga ca acestea reprezinta viitorul este personajul Steve Jobs (interpretat de Ashton Kutcher).

"In realitate, eu am fost cel care a avut viziunea importantei pe care o vor capata computerele in viata oamenilor. Nu Jobs. Am discutat despre acest lucru de multe ori, in special in grupul nostru, Homebrew Computer Club", sustine inginerul Wozniak, astazi in varsta de 62 de ani.

Doi incepatori

Portretul lui Steve Jobs va fi lansat pe marile ecrane din SUA in aprilie. Dupa un scenariu de Matt Whiteley si regizat de Joshua Michael Stern, "iJOBS" prezinta treizeci de ani din viata cofondatorului Apple, din 1971 pana in 2000.

"Steve a inceput sa vina la reuniunile clubului, dar nu vorbea despre computere si importanta lor", spune Wozniak, referindu-se la anii '70, cand Silicon Valley nu exista inca. "Viziunea sa a aparut mai tarziu. Nu l-am asemuit deloc cu un profesionist. Eram amandoi novici", marturiseste Steve Wozniak.

"Poate ca filmul va avea succes. Insa relatia noastra a fost diferita de cea prezentata in productie. Cei care vor sa cunoasca versiunea reala, sa citeasca cartea mea, iWoz", a incheiat Wozniak.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#film Steve Jobs criticat, #Steve Wozniak cofondator Apple, #iJobs trailer, #film viata Steve Jobs , #Apple