Cum a adus Steve Jobs criza intr-una dintre cele mai prospere tari

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 16:56
4210 citiri
Cum a adus Steve Jobs criza intr-una dintre cele mai prospere tari

Noul premier al Finlandei, Alexander Stubb, a declarat vineri ca Steve Jobs, prin produsele inovatoare pe care le-a creat, a dat o lovitura puternica pietei locurilor de munca din tara nordica.

Intr-un interviu acordat publicatiei suedeze Dagens Industri, Stubb a declarat ca Finlanda a avut doi piloni pe care s-a bazat: industria tehnologica si industria papetariei. Premierul este de parere ca Bjorn Wahlroos, presedintele grupului de servicii financiare Nordea, a descris foarte corect situatia atunci cand a spus ca iPhone a facut KO Nokia, iar iPad este responsabil pentru declinul industriei forestiere.

Stubb a fost intrebat daca fondatorul Apple este responsabil pentru situatia economica nefavorabila din Finlanda, scrie Dagens Naeringsliv.

"Steve Jobs ne-a luat locurile de munca", a raspuns premierul finlandez. Acesta are in continuare o misiune dificila, aceea de a pune economia finlandeza pe picioare.

Motivul pentru care angajatii Apple nu voiau sa ia masa cu Steve Jobs

Finlanda trece in prezent prin cea mai grava criza din ultimii 20 de ani. Industria tarii nu a reusit sa opreasca declinul inceput odata cu criza financiara din 2008.

Criza din prezent este complet diferita de recesiunea cunoscuta de Finlanda in anii '90, au aratat trei profesori care au prezentat la inceputul acestui an un raport cu privire la starea economiei finlandeze.

Potrivit acestora, criza este mai dificila din mai multe aspecte, deoarece cresterea productiei in industrie a stagnat intr-un mod care nu a fost cunoscut anterior si nu exista un plan de relansare.

Nokia si alte companii din IT&C au furnizat o crestere economica inselatoare. In prezent, se observa ca aceasta crestere a condus la situatia in care salariile s-a marit mai mult, iar cheltuielile guvernamentale au avansat mai rapid decat ar fi fost de dorit din perspectiva unei dezvoltari sustenabile.

Multe voci au avertizat cu privire la riscuri similare pentru economia norvegiana, axata pe petrol.

C.S.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Steve Jobs locuri munca Finlanda, #Apple impact Finlanda, #Finlanda criza , #Apple