Cum credea Steve Jobs ca poate scapa de cancer

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 20:32
6199 citiri
Cum credea Steve Jobs ca poate scapa de cancer
Foto: guliver photos

Co-fondatorul Apple, Steve Jobs, care a decedat la inceputul lunii curente, a refuzat categoric, in prima instanta, sa fie operat, pentru a-i fi tratat cancerul pancreatic de care suferea. Aceasta operatie l-ar fi ajutat sa mai traiasca ani buni, sustine biograful lui Jobs, Walter Isaacson.

"El mi-a spus ca nu vrea sa fie operat. Jobs era ferm convins ca daca un om ignora total un lucru, nedorind ca acel lucru sa existe, individul respectiv s-ar putea dovedi capabil sa dobandeasca o 'gandire magica'. Aceasta l-ar putea ajuta sa scape de acel lucru nedorit. Steve Jobs fi vrut sa vorbeasca, la un moment dat, despre greseala sa. Cred ca si-a data seama pana la urma ca ar fi trebuit sa se lase operat la momentul oportun", a declarat Isaacson, in emisiunea "60 minutes" transmisa de CBC, citata de Actualno.

Steve Jobs a fost operat pana la urma de cancer pancreatic in 2004, la 9 luni dupa diagnosticarea bolii. In toate aceste 9 luni a incercat sa se insanatoseasca cu ajutorul unui regim alimentar specific, frecventand totodata cateva cercuri spiritiste, a mai povestit Isaacson.

"De-abia dupa 9 luni, dupa ce toti oamenii din jurul lui au insistat ca e momentul sa se opereze, Jobs a decis ca trebuie sa faca acest lucru. Era deja prea tarziu, pentru ca celulele canceroase se raspandisera in jurul pancreasului", a continuat Isaacson. Conform autorului, Steve urma in secret tratament medicamentos, desi sustinea ca s-a vindecat complet.

Cartea biografica, "Steve Jobs", a aparut pe piata americana in aceasta saptamana, in ziua de luni, sub semnatura lui Walter Isaacson , fost redactor-sef al publicatiei "Time" si fost director general al CNN. El a realizat peste 40 de interviuri cu Steve Jobs.

In volumul mentionat mai sus se mai specifica ca Jobs ura oamenii care puneau castigurile financiare pe primul loc, conform Associated Press. El i-a numit pe sefii care au preluat stafeta Apple de la el ca fiind "oamenii corupti cu valori denaturate", care nu se gandesc decat cum sa faca bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Steve Jobs biografie, #Steve Jobs, #Wiliam Isaacson, #biografie Steve Jobs , #Apple