Steve Jobs s-a gandit la iPad, App Store si Siri in urma cu 30 de ani (Audio)

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 15:56
2928 citiri
Steve Jobs s-a gandit la iPad, App Store si Siri in urma cu 30 de ani (Audio)
Foto: Daylife

Steve Jobs, fondatorul Apple, decedat in urma cu un an, si-a imaginat tableta iPad, magazinul online si chiar aplicatia Siri in urma cu aproape 30 de ani.

Intr-un discurs sustinut in 1983, in fata catorva oameni la Conferinta Internationala de Design din Aspen, Steve Jobs a vorbit despre un computer "cat o carte", pe care oamenii sa il poata lua peste tot si care sa aiba conexiune radio.

Inregistrarea acestui discurs a fost facuta publica de blogul Life, Liberty, and Technology, care a obtinut o caseta audio de la unul din participantii la conferinta respectiva.

Iata cateva din ideile pe care le avea fondatorul Apple, in momentul cand inca nu se lansase primul computer MacIntosh, iar Internetul era in faza incipienta:

- A declarat ca, in cativa ani, oamenii vor petrece mai mult timp interactionand cu computerele personale decat cu masinile.

- A vorbit despre cum e-mail-urile vor modifica modul de comunicare si ca, in momentul cand vor exista computere portabile cu conexiuni radio, acestea vor putea fi citite oriunde. Declaratiile au fost facute cu cel putin 20 de ani inainte de era comunicatiilor mobile.

- A vorbit despre un experiment efectuat de MIT, foarte asemanator cu aplicatia Google Street View din prezent.

- A povestit planul Apple de a pune un computer "incredibil" cat o carte, ce ar putea fi purtat oriunde si pe care oamenii ar putea sa invete sa-l foloseasca in 20 de minute. Acel computer ar avea "conexiune radio", pentru a se conecta la baze de date mai mari si la alte computere. Pe scurt, a descris tabletele de azi.

- A spus ca industria de software are nevoie de un loc in care clientii sa poata incerca programele inainte sa le cumpere, iar, avand in vedere ca este un produs electronic, acestea pot fi vandute in mod electronic, prin liniile de telefon. De asemenea, a prezis ca se vor efectua platile online, cu ajutorul cardurilor de credit. Astfel, el a descris, practic, Apple AppStore.

- A spus ca recunoasterea vocala - cum ar fi aplicatia Siri din prezent - este la un deceniu de a deveni realitate. De altfel, Jobs a explicat dificultatile dintre recunoasterea limbajului si recunoasterea vocii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Steve Jobs iPad, #Steva Jobs Siri, #Steve Jobs App Store , #Apple